Utleiemegleren

Det har vært høy aktivitet i utleiemarkedet i Stavanger, og det er nå langt færre ledige utleieboliger tilgjengelig i markedet, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9268,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,8%.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.713,- kroner, dette er en oppgang på 0,2% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,3%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.646,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,2%.

-Markedet er et typisk februar-marked. Folk er avventende, februar byr på vinterferie og andre prioriteringer. Vi opplever god respons på 2-roms leiligheter som går raskt. Snittprisen for en 2-roms i Oslo er 414,- kroner høyere enn på samme tid i fjor, det er vi godt fornøyde med. De fleste som søker bolig nå er ute etter bolig i april-mai, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

Bergen:

For en 2-roms kostet det i snitt 10.730,- kroner, dette er en nedgang på 18,8% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,6%.

En 3-roms leilighet i Bergen kostet nå i snitt 13.114,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,1%.

-Leiemarkedet i Bergen tatt seg litt opp på nyåret, etter en rolig periode før jul. Vi opplever økt respons på annonsene våre og vi leide ut 48 % flere boliger i januar 2019, sammenlignet med desember 2018.

Den økte aktiviteten i markedet har resultert i at antall boliger til leie har gått noe ned. Per i dag er det 924 annonser for boliger til leie i Bergen på finn mot 1032 for en måned siden, en nedgang på ca. 10,5 %, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

Det kostet i gjennomsnitt 8571,- kroner å leie en 2-roms i Stavanger. Sammenlignet med forrige måned, er dette en nedgang på 12,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,8%.

En 3-roms kostet i snitt 11.500,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 10,9%.

- Antall ledige boliger på Finn.no for Stavanger teller nå kun 401 boliger som er det laveste antallet siden 2014. Starten på året har vært preget av høy aktivitet og mange inngåtte kontrakter. Flere av disse er med oppstart litt fram i tid slik at disse ikke vil gjøre seg gjeldende i statistikken før de neste månedene.

For 2-roms ligger leieprisene i januar på 8571,- som er 9 % lavere enn snittet for 2018. For 3- roms ligger leieprisene i januar på 11.500,- som er 6,3 % lavere enn snittet for 2018. Til tross for høy aktivitet har leieprisene vist en svak utvikling i januar, men vi tror dette bildet vil endre seg i løpet av de neste månedene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 9708,- kroner, som er en nedgang på 11,6% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 1,5%.

For en 3-roms var snittleien 12.340,- kroner, dette er en nedgang på 5,9% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 11,6%.

- Fortsatt mange utleieboliger på markedet til å være i lavsesong. Godt utvalg av leieboliger gjør at interessentene er mer kresne. Som alltid er beliggenhet viktig, sentrale og moderne boliger leies ut til gode priser. Mindre sentrale og umoderne boliger er desto vanskeligere å finne leietaker til, og må ofte gå vesentlig ned i pris, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

 

Romerike:

I snitt kostet det 10.192,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 2,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,1%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.499,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,2%.

-Leieprisene for 2 og-3 roms 2018 holdt seg veldig stabilt i 2018. Tendensen i markedet i januar er at prisene har sunket noe. Det er en trend vi har merket i noen områder de siste månedene. Hovedsakelig gjelder det på Jessheim, ettersom det er bygget veldig mye der de siste årene.

Jeg tror prisene vil holde seg stabile fremover og jeg spår en nullvekst i 2019. Det er fortsatt rekordmange boliger til leie på Finn.no og jeg tror ikke det kommer til å endre seg fremover da det ferdigstilles mange nye boligprosjekter også de neste månedene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.691,- kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 1,1% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 13,8%.

For en 3-roms kostet det i snitt 14.749,- kroner for en 3-roms. Dette er en nedgang på 1,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en oppgang på 8,6%.

- I Asker og Bærum startet det nye året med noe lavere etterspørsel fra leietakere enn forventet. Sammenlignet med samme periode i fjor, ser vi at tilbudet av boliger til leie var likt, men at det var færre interessenter på visninger og at færre boliger ble leid ut. Et prissensitivt marked der leietakerne har mye å velge mellom er nok grunnen, da vi opplever at leietakerne tar seg god tid i jakten på den rette boligen. Starten på februar har vært mer positiv for utleierne, så med all sannsynlighet er det kun korte og naturlige svingninger i et ellers så stabilt marked. Og nettopp stabilitet over så lang tid er nok grunnen til at det fortsatt er pågang fra de som ønsker å investere i en sekundærbolig. Forskjellige parametere ligger til grunn og avkastningen er som oftest ikke det den var for noen år tilbake, men utleie av bolig anses fortsatt som en meget trygg måte å plassere penger på, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen.

Drammen:

Det kostet i gjennomsnitt 10.000,- kroner å leie en 2-roms. Sammenlignet med forrige måned, er dette en oppgang på 3%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,2%.

En 3-roms kostet i snitt 12.000,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 5,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 3,9%.

-Leieprisene har vært stabile i januar, men det har vært begrenset med nye utleide boliger i denne perioden. Etter en rolig periode på slutten av fjoråret var det forventet at markedet skulle ta seg noe opp igjen i januar. Noe som det ofte gjør. I stedet fortsatte den rolige perioden med lite folk også på visning i begynnelsen av januar. Det var rekordmange boliger for leie på finn.no i Drammen, med over 200 boliger til leie. Interessen tok seg etter hvert opp i slutten av måneden med flere på visning og flere boliger som ble leid ut, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

90866381

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har ca.12.000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker, Moss, samt fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren PRO er en egen avdeling som tilbyr tjenester til eiendomsbesittere som har flere enn 10 utleieboliger. For mer informasjon, se www.utleiemegleren.no

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Høysesongen for leiemarkedet er over, men det er fortsatt god balanse i markedet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.26.9.2019 08:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9749,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 1,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,1%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.158 kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,3%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.471,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 0,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,4%. -Vi merker at høsten er i anmarsj. Vi går mot en tid der tilbudet erfaringsmessig vil være større enn etterspørsel og hvor det er leietakers marked. Vi opplever at det er flere som ikke får solgt til ønsket pris og som da velger å leie ut boligen sin. Nå merker vi størst etterspørsel etter 2-roms leiligheter her hos oss, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck. Bergen For en 2-roms kostet det

Utleiemegleren Drammen - 10 år i byen26.9.2019 08:00:00 CESTPressemelding

Snart 10 år i Drammen Utleiemegleren Drammen åpnet dørene i 2010 og holder til på Torgeir Vraas Plass 4. Etter oppstarten har kontoret vokst med flere ansatte og forvalter i dag en portefølje på over 500 boliger. -Da vi startet opp i Drammen for 9 år siden konsentrerte vi oss om Drammen området og bygget opp en portefølje. I dag er fortsatt de fleste boligene i porteføljen vår fra Drammen, men vi dekker også mange andre områder, som blant annet Lier, Øvre og Nedre Eiker, Kongsberg, Hurum og ikke minst nedover i Vestfold. I Vestfold har vi merket en ekstra stor pågang fra utleiere som har tatt kontakt og vi har i dag mange boliger i dette området, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen. Drammen – et attraktiv sted å bo Drammen har hatt en betydelig fornying og lagt ned mye ressurser de senere årene som har gjort at byen har blitt et meget attraktivt sted å bo. Gammel bygningsmasse har blitt revet og det har blitt ferdigstilt mange nye prosjekter av boliger, parker, t

Utleiemegleren Østfold har hatt en god start siden de åpnet dørene i nyoppussede lokaler på Jeløya14.8.2019 08:00:00 CESTPressemelding

I april åpnet Utleiemegleren et nytt kontor i Moss, og det har vært en god start som har gått over all forventning. Utleiemegleren Østfold har allerede fått inn over 57 oppdrag og opplever stor pågang fra både investorer og de som bare har 1 bolig for utleie. - Det er en del nybygg prosjekter som nå ferdigstilles, blant annet på Glassverket og Støperiet. I tillegg til flere andre spennende prosjekter som har stått ferdig det siste året. Vi ser at mange av boligene er kjøpt av eiendomsinvestorer som har stor tro på Moss og Østfold, sier daglig leder ved Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen. Attraktivt område for investorer Området på Rosenvinge er under stor utvikling der prosjekter allerede er ferdigstilt. Ferd Eiendom ser for seg å bygge 800-900 boliger på Skanem-tomta. I tillegg ser også investorer på Tribunen prosjektet. Det skal også bygges veldig mye i Fredrikstad og det spekuleres i at det skal bygges 6773 nye boliger de neste 12 årene der. - Det er stor byggeaktivitet i Øs

Studentbyene bærer preg av høy aktivitet på leiemarkedet i juli, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.8.8.2019 08:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9609,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 1,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,6%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.000,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,9%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.505,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 3,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,9%. - Det er bra trykk i leiemarkedet. Færre leiligheter i markedet denne sommeren, sammenlignet med de to siste somrene gjør det tøffere å kapre drømmeleiligheten. Det er flere firmakunder i markedet enn på mange år. Det er få eneboliger til leie i Oslo og omegn i forhold til etterspørselen. Vi forventer en meget hektisk august i leiemarkedet, da det er mange studenter som ikke har skaffet seg en bolig enda, sier daglig lede

Utleiemegleren Østfold har hatt en god start fra dagen de åpnet dørene på Jeløya.12.7.2019 08:00:00 CESTPressemelding

I april åpnet Utleiemegleren et nytt kontor i Moss, og det har vært en god start som har gått over all forventning. Utleiemegleren Østfold har allerede fått inn over 40 oppdrag og opplever stor pågang fra både investorer og de som bare har 1 bolig for utleie. - Det er mange prosjekter som nå ferdigstilles, blant annet på Glassverket og Støperiet. I tillegg til flere andre spennende prosjekter som har stått ferdig det siste året. Vi ser at mange av boligene er kjøpt av eiendomsinvestorer som har stor tro på Moss og Østfold, sier daglig leder ved Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen. Attraktivt område for investorer Området på Rosenvinge er under stor utvikling der prosjekter allerede er ferdigstilt. Ferd Eiendom ser for seg å bygge 800-900 boliger på Skanem-tomta. I tillegg ser også investorer på Tribunen prosjektet. Det skal også bygges veldig mye i Fredrikstad og det spekuleres i at det skal bygges 6773 nye boliger de neste 12 årene der. - Det er stor byggeaktivitet i Østfold nå

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom