CUPRA

«Det gylne ratt 2021»: CUPRA med ekte hattrick i prestisjekåring

Del

Berlin, 9.11.2021: Utfordrermerket CUPRA stjal showet med trippelseier i den prestisjetunge kåringen «Det gylne ratt» tirsdag kveld. Nye og elektriske CUPRA Born ble kåret til vinner i klassen «små og kompakte elbiler» i den internasjonale kåringen.

Troen på CUPRA i det norske markedet er ytterligere styrket etter at de første tilbakemeldingene er begynt å komme for merkets første elbil, CUPRA Born. Kåringen «Det gylne ratt» (Das Goldene Lenkrad) ble etablert av Axel Springer, Europas største mediehus, i 1976. Prisen har lenge vært etablert som den viktigste bransjeprisen i Tyskland, der kombinasjonen av stemmer fra lesere og en ekspertjury gjør kåringen ekstra prestisjetung.

 - Mange nordmenn har bestilt Born usett, og når vi ser de første glødende testresultatene fra journalister og dessuten internasjonale priser allerede nå, forventer vi enda mer interesse fremover. Vi har biler i produksjon, og mange nordmenn kan glede seg til CUPRA Born på nyåret, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for CUPRA Norge i Harald A. Møller AS.  

I tillegg til Born-seier i sin klasse, vant CUPRA Formentor i SUV-klassen og Leon i klassen «små- og kompaktbiler».

- Racing er en del av CUPRAs DNA, og det tar vi med over på den elektriske plattformen med våre kommende elektriske modeller: CUPRA Tavascan i 2024, og CUPRA Urban Rebel i 2025. Trippelseieren, med tre gylne ratt, viser at CUPRA ikke er noe «one hit wonder», sier Wayne Griffiths, direktør for CUPRA. 

Beste SUV

Konkurransen var sterk i SUV-klassen. Leserne av Auto Bild hadde i utgangspunktet 17 biler fra 12 ulike merker å velge blant i første del av kåringen. De tre beste gikk videre til finalen på Lausitzring, en bane i nordøst-Tyskland.

Her imponerte den mest kraftfulle modellen fra CUPRA til nå, med en femsylindret motor på 2,5 liter, 390 hk (287 kW), og maksimalt dreiemoment på 480 Nm. Designet, interiøret, sikkerheten og de tekniske løsningene bidro også til at ekspertjuryen kåret CUPRA Formentor VZ5 til vinner.

Beste bil i kategorien «Små og kompakte elbiler»

I denne kategorien var det bare fem biler, men til gjengjeld var alle sterke kandidater fra anerkjente konkurrenter.

Den første helelektriske bilen fra utfordrermerket CUPRA har emosjonelt design og kontante ytelser.

- Vi mener at elbiler ikke skal være kjedelige. Derfor har vi utviklet en bil med en sterk CUPRA-karakter. Den viser at elektrifisering og ytelser er en perfekt mach, sier dr. Werner Tietz, visepresident for forsking og utvikling hos CUPRA

- CUPRA Born er vår første elbil, og den er en ny impuls i elbilmarkedet. Vi ser på den som en «gamechanger»; miljøbevisst, samtidig som den er tvers gjennom dynamisk og engasjerende, fortsetter Tietz.

Beste bil i kategorien «Små- og kompaktbiler»

Leon var den første bilen med CUPRA-merket, og har satt nye standarder i sin klasse. Den ble stemt fram blant 11 konkurrenter til finalen på Lausitzring, der ekspertjuryen kåret den til vinner.

- Sammen med Wayne, er jeg en av de som var med på å etablere CUPRA. De siste tre årene har vært en heftig reise, der vi har inspirert verden fra Barcelona, sier Antonio Labate, direktør for strategi, forretningsutvikling og drift hos CUPRA.

- Her representerer vi CUPRA-familien, en gjeng av rebeller med progressivt tankesett, som elsker å utfordre det etablerte. Da kan utrolige ting skje, fortsetter Labate.

Det gylne ratt

I kåringen gjør redaktørene det første utvalget av kandidater. Så stemmer leserne av «Auto Bild» og «Bild am Sonntag» fram de tre finalekandidatene. Disse finalistene blir testet og vurdert av ekspertjuryen på Lausitzring.

Kontakter

Bilder

Om CUPRA

CUPRA
CUPRACUPRA er et ukonvensjonelt utfordrermerke tuftet på design og ytelser som inspirerer verden fra Barcelona. CUPRA ble lansert i 2018 som et frittstående merke, og har et eget hovedkontor i Martorell, Barcelona.

I 2020 videreførte merket sin positive trend med en vekst på 11 prosent og 27.400 solgte biler. Til veksten bidro markedsintroduksjonen av CUPRA Formentor, den første modellen som er unikt designet og utviklet for CUPRA. I 2021 har CUPRA som mål å bevise at elektrifisering og sportslighet passer perfekt sammen, med lanseringen av CUPRA Formentor e-HYBRID og den fullelektriske modellen CUPRA Born. CUPRA Tavascan blir merkets andre helelektriske modell når den lanseres senere.

CUPRA deltar i år i det elektriske offroad-SUV-mesterskapet Extreme E. Videre er merket også FC Barcelonas offisielle bil- og mobilitetspartner.

Følg pressemeldinger fra CUPRA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra CUPRA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CUPRA

Thomas Schäfer blir ny styreleder i SEAT S.A.4.7.2022 14:24:34 CEST | Pressemelding

Thomas Schäfer, direktør for Volkswagen, er utnevnt som styreleder i SEAT med effekt fra 8. juli 2022. Utnevnelsen er en del av en større endring i Volkswagengruppen fra 1. juli, som inkluderer at Schäfer blir nytt styremedlem i «Volume Brand Group». Denne gruppen inkluderer Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, SEAT/ CUPRA og ŠKODA. Felles mål: Å øke samarbeidstakten i gruppen, utnytte fullt synergipotensiale, og å redusere kostnader og kompleksitet på en bærekraftig måte.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom