Avinor

Det er trygt å fly fra norske lufthavner i sommer

Del

Avinor forventer en sommer med svært få passasjerer sammenlignet med tidligere år. De som likevel skal ut og reise kan være helt sikre på at det er trygt å reise fra norske lufthavner.

- Vi har ikke hatt lavere passasjertall på norske lufthavner siden 1970-tallet. Pilene peker noe oppover, men vi forventer at nedgangen i flytrafikken i sommer likevel vil ligge på rundt minus 70 prosent sammenlignet med 2019, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud.

Mange smitteverntiltak er på plass
Selv om antall passasjerer er færre enn normalt kan de som skal ut og fly være sikre på at Avinor sørger for en god og trygg reise gjennom Norges lufthavner. Avinor følger råd og retningslinjer fra helsemyndighetene og tar smittevern på alvor.

- En rekke tiltak er innført for å sikre at avstandsreglene kan holdes og at passasjerene selv kan ivareta god håndhygiene. Montering av pleksiglass, klistremerker i gulv, på innsjekkingsautomater og stoler er noen eksempler, sier Ulverud.

Renholdet er tilpasset det til enhver tid gjeldende behov, og fokuset er stort på berøringspunkter i terminalen som hyppig brukes av passasjerene. Tilgjengelighet og plassering av hånddesinfeksjon er også et prioritert tiltak. Hyppigere oppfølging av toaletter, der påfyll av såpe, papir og generelt renhold blir sjekket ekstra.

Ikke krav om munnbind på flyplassene
De fleste flyselskaper krever nå bruk av munnbind om bord i flyene. Dette gjelder ikke på selve lufthavnen, noe som er i tråd med føringer fra norske helsemyndigheter.

- Vær oppmerksom på informasjon fra flyselskapet ditt knyttet til bruk av munnbind. Noen deler ut munnbind til sine passasjerer, mens andre krever at passasjerene har med dette selv, sier Ulverud.

De fleste lufthavner i Norge har utsalgssteder som selger munnbind. Klikk deg inn på avinor.no og velg din lokale flyplass for å se hvilket tilbud som finnes på din lufthavn. Du kan også forhåndsbestille munnbind i Avinors nettbutikk.

Ønsker å opprettholde et godt servicetilbud
Selv om en del serveringssteder, kiosker og butikker er stengt på flyplassene, er det mulig å få kjøpt både mat og drikke i terminalen. Alle butikker og serveringssteder følger myndighetenes råd knyttet til renhold og legger til rette for god avstand.

- Vi ønsker å holde oppe et godt servicetilbud til de reisende og gi dem en så god reiseopplevelse som mulig. Tilbudet vil kunne endre seg fortløpende og vil variere fra lufthavn til lufthavn, sier Ulverud.

I tillegg til enkelte stengte butikker og serveringssteder er servicetilbud som ammerom, lekerom o.l. stengt på grunn av smittefare.

- Vi oppfordrer våre reisende til å følge skilting og annen informasjon i terminalen, og bruk gjerne Avinors digitale plattformer for å holde deg oppdatert. Til slutt ønsker vi å minne om at det er du som passasjer som er den største bidragsyteren for å unngå smittespredning, avslutter Ulverud.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom 2100 - 0630 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Last ned bilde
Pleksiglass er montert på innsjekkingsskrankene
Pleksiglass er montert på innsjekkingsskrankene
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Passasjerer holder avstand på Bergen lufthavn
Passasjerer holder avstand på Bergen lufthavn
Last ned bilde
Fra Bodø lufthavn
Fra Bodø lufthavn
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom