Utleiemegleren

Det er stor aktivitet i utleiemarkedet, og det er mange studenter som allerede nå har leid bolig for studieperioden, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 10.490,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 7,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9%.

For en 2-roms kostet det i snitt 13.320,- kroner, dette er en oppgang på 0,4% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,3%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.360,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 5,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%.

- Det er et godt leiemarked i Oslo. Vi merker allerede at studentene har begynt boligjakten og 2-3 roms og kollektiv-leiligheter er det vi har flest henvendelser på for tiden.

Tiden vi er inne i gjør at flere studenter velger å avlyse utenlandsstudier og reiser, det kommer til å bli mange om boligene i sommer. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute dersom man skal finne seg bolig i Oslo fra høsten av.

Flere av våre utleiere utsetter salg av bolig for å leie ut og vi forventer stor etterspørsel og et meget godt marked mot sommeren, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck

Bergen

Det kostet i gjennomsnitt 12.030,- kroner å leie en 3-roms leilighet. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 3,9%. 

-Vi har leid ut nesten dobbelt så mange boliger i år som i mai i fjor. Økningen tilsvarer 91 %.

Det er flere grunner til at det er stor aktivitet på leiemarkedet for tiden. Noen avventet nok situasjonen litt i mars da de strenge tiltakene ble innført og har kommet på banen igjen nå. En del personer som normalt kanskje ville ha kjøpt seg bolig, er nå usikre på både økonomien og hvordan boligprisene vil utvikle seg i tiden som kommer. Dette kan bidra til at det er enda flere leietakere på markedet enn normalt. 

Markedet for de som har drevet med korttidsutleie gjennom for eksempel Airbnb har blitt kraftig redusert. Det bidrar nok til at en del av dem velger å satse på langtidsleie isteden. Dermed ser vi at det for tiden både er nokså mange boliger på markedet og mange som søker leieboliger. 

Vi har mange henvendelser fra studenter og andre, som vil leie bolig fra juli/august. Det er lurt å være tidlig ute hvis man skal leie bolig fra tiden rundt semesterstart. Da har man bedre tid til å orientere seg i markedet og se hva man kan få for pengene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Stavanger:

En 2-roms koster i gjennomsnitt 9788,- kroner per måned, en økning på 20,1% sammenliknet med forrige måned, og en nedgang på 13,5% sammenliknet med samme måned i fjor.

En 3-roms kostet i snitt 13.202,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,8%.

- Det er et stort utbud av ledige utleieboliger på finn.no i Stavanger, som anses normalt når vi nærmer oss høysesong. Generelt ser vi at leieprisene har holdt seg stabile gjennom hele perioden med korona-restriksjoner, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.648,- kroner, som er en nedgang på 4,2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,8%.

For en 3-roms var snittleien 13.670,- kroner, dette er en nedgang på 11,4% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2%

-          Det er bra aktivitet i utleiemarkedet i mai på tross av usikkerheten under korona. Det er størst interesse for boliger med god standard og beliggenhet, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan


Romerike:

I snitt kostet det 10.951,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 0,8%, målt mot samme måned i fjor er det en nedgang på 5,3%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.431,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 7,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,6%.

-          Det har vært høy aktivitet i leiemarkedet på Romerike også i mai.

Det er fortsatt mange boliger ledig til leie i markedet og det ferdigstilles mange nye boligprosjekter om dagen hvor det er mange som har investert for å leie ut.

Det har vært godt oppmøte på visningene selv med de utfordringene smitteverntiltakene har medført, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Karsten Olsen.

Utleiemegleren åpnet nytt kontor på Jessheim 1. juni, da Utleiemegleren over tid har leid ut mye i dette markedet. Vi vil følge prisutviklingen fra dette området i tiden fremover.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.462,- kroner for en 2-roms, som er en nedgang på 2,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,7%.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 16.575,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 10,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 12,6%.

- Som i fjor var mai en god måned for boligutleie i Asker og Bærum, til tross for at korona-viruset fortsatt spiller inn i enkelte prosesser. Vi er nå inne i den absolutte toppsesongen for utleiemarkedet. Det har vært stor pågang av leietakere, men det er mange som ønsker en overtakelse litt frem i tid. Dette skyldes i hovedsak at mange har vært gjennom en periode med permittering, og de ønsker en stabil og normal inntekt igjen før et leieforhold starter. Generelt opplever vi god respons på de fleste ledige boligene, og spesielt på nyere 3-roms leiligheter har det den siste tiden blitt oppnådd meget gode leiepriser.

Likevel opplever vi et prissensitivt marked, der boliger som prises for høyt fortsatt er vanskelig å få leid ut. Spesielt merker vi dette på sokkelleiligheter, da en del utleiere har litt for høye forventninger i forhold til hva markedet er villig til å betale. Da er det bedre å senke prisen noe, slik at ikke boligen blir stående tom unødvendig lenge. God respons på annonserte boliger, kombinert med fortsatt god tilgang på boliger som skal leies ut, gjør at vi sannsynligvis får et stabilt og velfungerende leiemarked frem mot sommeren, sier daglig leder i Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen 


Østfold

Utleiemegleren Østfold er foreløpig ikke innlemmet i vår prisstatistikk, men ifølge daglig leder Helge Hanch-Hansen var det veldig bra aktivitet i mai, der den gode trenden fra april fortsetter. Han viser også til at bedriftsmarkedet er i ferd med å våkne til liv igjen etter restriksjonene i forbindelse med Covid-19.

Drammen

Gjennomsnittlig leiepris for 2-roms i Drammen er kr 9.995,- som er en oppgang siste 12 måneder på 2% og en nedgang på 7,2% fra forrige måned.

- Interessen for å gå på visning har tatt seg opp gradvis i løpet av måneden og at det er god interesse for de fleste boliger. Nedgangen fra forrige måned er nok mer et bilde av porteføljesammensetningen denne måneden enn at markedet er på vei ned, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

90866381

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå over 13.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og Moss, i tillegg til fem kontorer i Oslo. I 2020 oppretter vi to nye meglerkontorer og har da totalt 14 kontorer. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Jakten på studentboliger er i gang, og vi ser en spesielt stor pågang etter ett-roms, noe som er normalt i forbindelse med studiestart. Det er en god økning i leieprisene, spesielt i Oslo, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse6.7.2020 07:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 11.065,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 5,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 12%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.405,- kroner, dette er en oppgang på 0,6% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,2%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.504,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,5%. - Leiemarkedet er i høysesong. Det leies ut rekordmange boliger om dagen og leilighetene går raskt. Alle typer boliger er populære, men vi merker ekstra stor pågang på kollektiver og små leiligheter. En tendens vi har sett mindre av siste årene er expats som kommer til Norge for å jobbe, dette har blusset opp igjen. Vi får mange henvendelser fra Relocation-byråer og firmaer som nå trenger bolig til sine ansatte. Dette er o

Utleiemegleren åpner kontor på Jessheim29.5.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Utleiemegleren leier ut og forvalter ca.13.500 boliger i dag gjennom våre kontorer i Oslo, Lysaker, Drammen, Lillestrøm, Østfold, Trondheim, Bergen og Stavanger. 2.juni åpner vi et nytt kontor på Jessheim i nyoppussede lokaler på Romsaas Allé 1, og er klare til å bistå både leietakere og utleiere. -Ullensaker er et område i sterk vekst, og har blitt et attraktivt sted å bo – med kort vei til Oslo Lufthavn, Lillestrøm og Oslo. Det har vært en voldsom utvikling av prosjekter i dette området. Vi har levert våre tjenester i Ullensaker gjennom kontoret vårt i Lillestrøm i mange år, og vi har sett at utviklingen har vært så sterk at vi velger å åpne kontor på Jessheim. I neste runde står Vestfold for tur, som også har et spennende utleiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Lokal tilhørighet Tom Fjalestad blir daglig leder ved Utleiemegleren Jessheim. Fjalestad er en fremoverlent gründer med bakgrunn fra salgsmeglerbransjen, og har lang erfaring med dri

Utleieprisene er lite påvirket av pandemien, selv om utleiemarkedet er større enn normalt. Utleiemegleren hjelper de som avventer med å selge boligen, og de som utsetter å investere, inn på leiemarkedet, sier Adm Dir.8.5.2020 06:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9673,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,6%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.263,- kroner, dette er en oppgang på 1,3% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 17.285,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9%. -Vi er inne i en hektisk periode, og det er høy aktivitet i leiemarkedet. Vi ser at mange avventer med salget for å se hvordan boligprisene utvikler seg, og vi merker at flere studenter har vendt hjemover og ønsker å leie, grunnet utenlandsopphold som har blitt kansellert eller satt på vent. Vi forholder oss fortsatt til FHI sine smittevernråd og tilrettelegge for trygge befaringer, visninger og besøk til utleieboligen, sie

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom