Det er ikke farlig å løfte med ryggen
I hverdagen løfter vi handleposer, jordsekker og bilstoler. Vi får ofte høre at vi må rette opp ryggen eller løfte med beina. Men hvor viktig er det egentlig å følge alle disse rådene?

Ryggen tåler mye
Ryggen vår er skapt for belastning og bevegelse. Mange år med forskning forteller oss at det ikke er noen større sjanse for at du utvikler ryggplager ved å løfte med bøyd rygg. Belastningen på korsryggen din er nemlig like stor, uavhengig av om du aktivt stiver den av eller ikke. Ryggen vår er beskyttet med flere lag av sterk muskulatur designet for tung belastning. Du trenger derfor ikke å endre fra en løfteteknikk som for deg føles bra, i frykt for å skade ryggen.
Jo oftere du løfter tungt, jo bedre blir du på å løfte tungt
Ved å belaste ryggen jevnlig vil den tilpasse seg de aktivitetene du utsetter den for. Hagearbeid, snømåking, gå tur med tung sekk og styrketrening er alle fine eksempler på aktiviteter som belaster ryggen din, og gjør den sterkere. Øvelse gjør mester – jo oftere du løfter tungt, jo bedre blir du på å løfte tungt. Kroppen blir sterkere i den teknikken du bruker – bøyd eller ikke. Jevn belastningen er altså viktigere enn selve teknikken.
Osteopaten kan hjelpe deg
Vi håper at du nå vil være mindre engstelig for å belaste ryggen din, men heller bruke den mer og oftere. Føler du deg likevel usikker så kan du få hjelp av en av våre osteopater. Da vil du få behandling, råd og veiledning hvis du har behov for det – sammen gjør dere ryggen din klar for hverdagens tunge løft.
Visste du at de fleste av oss gjennom livet vil oppleve perioder med ryggplager? Husk å prioriter søvn, redusere stress og andre livsstilsrelaterte faktorer, dette kan ha stor betydning for hvor mye fysisk belastning du tåler.
Kontakter
Kim Andre Brandtzæg
Tel:97619558post@brandtzaegosteopati.noTomas CollinLeder av organisasjonen
Styreleder
Bilder
Om Norsk Osteopatforbund
Norsk Osteopatforbund arbeider for å sikre våre medlemmers faglige og politiske interesser. Vi jobber for å styrke osteopatiens posisjon i Norge og internasjonalt, gjennom høy faglig- og yrkesetisk standard. Vi skal utover dette fremme kvalitet i osteopatiutdanningen, samt utvikle faget slik at vi til enhver tid fremmer god folkehelse, og dermed bidra til å løse befolkningens muskel- og skjelettlidelser. Vårt hovedmål er autorisasjon.
Følg pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Osteopatforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund
Vi gleder oss til Arendalsuka – kom og møt oss12.8.2022 12:33:42 CEST | Pressemelding
Tradisjonen tro reiser Norsk Osteopatforbund til Arendalsuka. Vi gleder oss til en uke med gode samtaler og interessante diskusjoner, i flotte omgivelser.
Stadig flere osteopater autoriseres9.8.2022 20:00:00 CEST | Pressemelding
En betydelig andel osteopater har nå fått sin individuelle autorisasjon, og det blir stadig flere.
Visste du at det ikke finnes en riktig sittestilling?4.7.2022 17:49:56 CEST | Pressemelding
Nesten hver dag får vi som osteopater spørsmålene: Hva er riktig sittestilling? Trenger jeg en dyr ergonomisk stol? Er det farlig at jeg sitter med bøyd rygg på kontoret?
Årets Osteopat 2021: Bente Amundsen23.5.2022 19:59:47 CEST | Pressemelding
– Hjertelig takk. Det kom helt uventet, men for en ære. Det har gått over 30 år siden jeg begynte på osteopatiutdannelsen. Jeg har lært mye og er fremdeles på en oppdagelsesreise i osteopatiens verden, sier Bente.
Norsk Osteopatforbund inngår kollektiv avtale med Norsk Pasientskadeerstatning15.5.2022 19:29:33 CEST | Pressemelding
Tidligere denne uken signerte Norsk Osteopatforbund avtale om kollektiv tilmelding til Norsk Pasientskadeerstatning (NPE), i henhold til pasientskadeloven.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom