Ticket Feriereiser

Det beste matlandet å besøke – ifølge Tickets undersøkelse

Del
Middelhavsmaten er den maten som tiltrekker oss mest, og det italienske kjøkkenet er best, viser Tickets Kantar SIFO-undersøkelse. Frankrike kommer på andreplass på listen, tett fulgt av Spania og Hellas. Matlandet som frister oss minst er England, som bare 4 prosent foretrekker.

-          At Italia vinner overlegent som det beste matlandet er ikke overraskende. Italiensk mat er fast innslag i vår egen hverdagsmat. Pizza og pasta er alltid populært – og spesielt pasta har «tatt litt av» etter mange spennende pastaoppskrifter på sosial medier. Selv om italiensk mat er velkjent for oss, er det selvfølgelig ingenting som slår å spise den i Italia, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Maten på ferien har ofte stor betydning for den totale opplevelsen av reisen. Nordmenn er veldig enige om hvilket som er det beste matlandet - hele 62 prosent oppgir Italia. Et godt stykke bak kommer Frankrike (34 prosent) etterfulgt av Spania (25 prosent) og Hellas (23 prosent). Fish and chips, puddings and pies er det vi ønsker oss minst – kun 4 prosent foretrekker engelsk mat.

Matpreferansene varierer både regionalt og mellom kjønn, der for eksempel flere kvinner (29 prosent) enn menn (17 prosent) mener at Hellas er det beste matlandet å besøke. Det er flere i Sør/Vest Norge som foretrekker Frankrike som matland (39 prosent), mens folk i Oslo og omegn foretrekker Italia (62 prosent). 67 prosent i aldersgruppen 18 – 30 år mener Italia er beste matland, og 43 prosent i aldersgruppen 66 - 79 år mener det samme.

Hvilket land mener du er det beste matlandet å besøke?

 1. Italia, 56 prosent
 2. Frankrike, 34 prosent
 3. Spania, 25 prosent
 4. Hellas, 23 prosent
 5. Thailand, 14 prosent
 6. Tyrkia, 7 prosent
 7. USA, 6 prosent
 8. Tyskland, 5 prosent
 9. England 4 prosent
 10. Annet land, 7 prosent
 11. Usikker, vet ikke, 15 prosent

Kilde: Tickets Kantar SIFO-undersøkelse, riksrepresentativt utvalg. Maks tre svaralternativ muligNøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Fredrik Selmers vei 6
0663 OSLO

90594673http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Lavere interesse for rene treningsreiser - nå vil vi kombinere!30.5.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse har nordmenns interesse for treningsreiser gått ned de siste årene. I 2019 ønsket åtte prosent av nordmenn å reise på en treningsreise, men interessen har nå sunket til kun én prosent. Undersøkelsen viser at de som har planlagt en tur i økende grad ser etter hvile og avslapning i ferien, fremfor trenings- og fitnessprogrammer.

Rush etter weekendreiser i Pinsen15.5.2023 13:18:20 CEST | Pressemelding

Også i år byr mai på mange røde dager som faller på en hverdag, og med det følger sjansen til å reise på fantastiske weekendreiser. Mange velger å reise bort i forbindelse med pinsen, noe som gir muligheten til å nyte en fire dagers langhelg ved bare å bruke en enkelt feriedag. Bestillingene før pinse har økt med hele 33 prosent sammenlignet med 2019, og Ticket har laget en toppliste over de mest populære reisemålene.

Dette er det viktigste når vi reiser med barn28.4.2023 12:46:39 CEST | Pressemelding

Tickets Kantar SIFO-undersøkelse viser at foreldre som reiser med barn prioriterer barnevennlig hotell, direktefly til reisemålet og et bredt utvalg av barnevennlige aktiviteter. I motsetning til andre typer reisende kommer prisnivået kun på fjerdeplass på listen over det som er viktigst for barnefamilier, som heller prioriterer smidig og bekymringsfri reise. For å gjøre det enklere for familier å ha en fantastisk familiereise sammen har Ticket tatt frem fem tips for å gjøre turen enklere.

Prisen og beliggenheten er viktigst når vi velger hotell24.4.2023 12:10:47 CEST | Pressemelding

Å velge hotell til ferien kan noen ganger være vanskelig – beliggenheten, prisen og frokosten er noe av det vi vurderer når vi leter etter hotell til reisen. I Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse ser vi at rimelige hoteller er viktigst, da mer enn én av to nordmenn ser på dette som en av de viktigste faktorene når de skal velge hotell. Deretter følger beliggenheten nær planlagte reiseaktiviteter og en god frokostbuffé.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom