Apollo

Derfor velger nordmenn nå klassiske pakkereiser

Del

50 prosent av Apollos reisende i sommer har aldri reist med reisearrangøren tidligere. I en undersøkelse nylig gjennomført av Apollo kom det frem at direkteflyvninger, pris, enkeltheten og trygghet er hovedgrunnen til at vi velger en pakkereise.

Hele 5 av 10 av Apollos kunder i år er nye. Da reisearrangøren i januar gjennomførte en landsdekkende undersøkelse* spurte de derfor hvorfor man nå velger nettopp en pakkereise. Trygghet utmerket seg som en soleklar årsak.  

- Behovet for trygghet har aldri vært større. Mange har dessverre de siste årene kjent på usikkerhetendet kan innebære å bestille fly og hotell separat, eksempelvis ved å få avgangene sine innstilt eller endret på. Det er kjedelig nok å få en forkortet ferie, men enda verre når man må betale full pris for hotellnettene man ikke får brukt. Med en klassisk pakkereise risikerer man ikke dette, for da er man sikret av pakkereiseloven. I tillegg har man dessuten alltid Apollo å kontakte om noe skulle oppstå, forklarer Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.  

Slår hull på chartermytene  

Foruten om trygghet fremhevet de som svarte på undersøkelsen direkteflyvninger, enkeltheten og prisnivået som viktige grunner til at de velger en klassisk pakkereise. Dette vil nok overraske mange, da det slår direkte hull på alle mytene som kretser rundt «charterreiser». I følge Rivera er det nemlig slik at mange fremdeles tror at en pakkereise blir dyrere enn det å sette sammen reisen selv.   

- Det er klart at våre priser også styres av etterspørselMen ser man på reiser i sommer, oppdager man fort at det ofte både er vanskeligere og dyrere å finne direktefly og hotell i samme kategori til våre reisemål på egenhånd, sier hun.

En annen myte som nå slås hull på er at charterarrangører operer med dårligere flytider og dager. Dette er også feil ifølge Rivera, som løfter frem reisearrangørens direkteflyvninger som et prakteksempel. 

- I sommer tilbyr Apollo totalt 52 ukentlige direkteflyvninger til noen av sommerens desidert mest ettertraktede reisemål i Hellas, Kroatia, Kypros og Spania. Majoriteten av disse har avganger på morgenen i helgene, dermed slipper man å miste en hel feriedag på å reise. Samtidig flyr vi direkte fra hele 14 flyplasser i Norge, fra Kristiansand i sør til Alta i Nord – som gjør at nordmenn fra hele landet, og ikke bare de største byene, enkelt og effektivt kommer seg fra A til Å, sier hun.  

*Undersøkelsen er gjennomført av Mantap Global AB på vegne av Apollo i januar 2022. Resultatene er basert på 4045 besvarelser, i overkant av 1000 pr. land i Norge, Sverige, Danmark og Finland.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+47 22 33 45 00http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg pressemeldinger fra Apollo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom