Sony Music Norway

dePresno inviterer hjem til Bergen

Del

"Nordnes", en sang om å være hjemblind i eget forhold, er allerede listet på NRK P3.

dePresno (c) Ida Bjorvik
dePresno (c) Ida Bjorvik

For someone who’s lived here all his life
You’d think I would have found my way

På et halvøyformet nes i Bergenhus bydel ligger Nordnes. Her finner du Akvariet i Bergen, Fiskeridirektoratet, USF Verftet, Fredriksberg Fort, Corps de Garde, Havforskningsinstituttet, Tollboden og sjøbadet. Et buldrefelt, et buekorps, verneverdige sjøboder og en totempåle skjenket av vennskapsbyen Seattle. På det om lag 20 hektar store området lever snaut 2000 personer. 

Building houses on the hills
Where the rain still wakes me up

Men på 1100-tallet var det en av Bergen bys viktigste rettersteder, godt synlig i innseilingen slik at tilreisende kunne se at «crime don’t pay» her. Omtrent samtidig ble et av landets eldste kloster, Munkeliv, reist. Benediktermunkene fikk etter hvert selskap av nonner, og med ugifte kvinner og menn under samme tak fikk klosteret et sannsynligvis ufortjent dårlig rykte. Og fra å ha vært et av kanskje Norges rikeste kloster i middelalderen gikk det nedover til de mistet kongehusets beskyttelse og ble nedlagt til fordel for militær utbygning i 1531. 

I built a place for us
But with time it turned to dust 

Med «Nordnes» tar dePresno oss videre med på en musikalsk reise gjennom både personlige anekdoter og faktiske opplevelser rundt om i verden. 
Vi har kjent på bitterhet, vi har erkjent synder og vi har vært befriende forvirret i Tokyo. 

And the others think its quaint
But we both know it ain’t 

Nå er Bjarte dePresno Borthen på hjemlige trakter, i bydelen som ligger mellom Vågen og Puddefjorden. 
Hvor musikkstudioet Lydriket ligger. Og bestefar dePresno jobbet på sardinfabrikken på USF.
Også dePresno kjenner på hvor vanskelig det kan være å, både metaforisk og konkret, bo under samme tak. 
For uansett hvor stor kjærligheten er så er det kanskje først i etterpåklokskapens lys at man ser at man selv kanskje ikke var så tydelig i sine tanker og intensjoner. 

In my mind I’m meant to hold you                
Don’t know why I never told you

Bli med dePresno til historierike «Nordnes» hvor alt er kjent, men allikevel fremmed, fredag 30. april.

Between cobblestones and rock 
Under mountains gone to rust

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

dePresno (c) Ida Bjorvik
dePresno (c) Ida Bjorvik
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom