Trygg Trafikk

Denne sommeren krevde 47 menneskeliv i trafikken

Del

I løpet av de tre sommermånedene har 47 personer mistet livet i trafikken, mot 29 personer i samme periode i fjor. Bare i august i år har 18 mennesker omkommet.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De tre norske sommermånedene – juni, juli og august – har krevd altfor mange liv, også i år. Over halvparten av de omkomne så langt i år mistet livet i sommer. 

- Allerede i starten av sesongen var de fleste som jobber med trafikksikkerhet bekymret for økningen i antall drepte. Dessverre har vi ikke klart å forhindre de altfor mange alvorlige ulykkene denne sommeren. Igjen er det flest bilførere blant de drepte og nesten 2 av 3 er voksne over 45 år, sier pressesjef i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen. 

I år har 90 mennesker mistet livet  

Ikke siden 2016 har vi mistet så mange personer i trafikken i tilsvarende periode. De dystre tallene bekymrer Trygg Trafikk. 

 - Vi må fortsette å snakke om ulykkessituasjonen. Vi har hatt somre med veldig mange omkomne på norske veierog vi ønsker for all del ikke å havne tilbake der. Vi må snu denne utviklingen og gjøre alt vi kan for å få ned antall drepte på veien, sier Solstad Steen.

Utforkjøring og møteulykker dominerer 

Politiet og vegmyndighetene har økt kontrollvirksomheten i sommer, og Trygg Trafikk ber trafikantene ta grep om egen adferd i trafikken. 

- De aller fleste alvorlige trafikkulykker skyldes menneskelig svikt i en eller annen form. Det er for ille at menneskeliv går tapt fordi man kjører for fort, rusa eller ikke følger med godt nok i trafikken. Vi må alle gå litt i oss selv. Gjør jeg nok for å bidra til en trygg trafikk for meg selv og de rundt meg, avslutter Solstad Steen.

Nordland og Rogaland med størst økning i antall drepte 

Ulykkene er geografisk spredt over hele landet, men Nordland og Rogaland har hatt størst økning i antall drepte i trafikken fra i fjor til i år. Blant trafikantgruppene er det motorsyklistene som har hatt størst økning med mer enn en dobling i antall drepte. 

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom