Nytelse.no

Denne helgen skal du luke naken!

Del

Gjør dere klare til den årlige «World Naked Gardening Day». Dagen da det skal lukes, klippes, gjødsles og plantes helt uten en tråd!

«World Naked Gardening Day»

Ikke nok med at det er verdens onanidag 7 mai er det også «World Naked Gardening Day». Dagen har vært feiret siden 2005, og faller på den første lørdagen i mai, så bli med på feiringen og luk naken i hagen.

Det er amerikanske The Naturist Society som først plantet ideen om en tidlig vår. Tiltaket er ment å skulle fremheve et sunt og komfortabelt forhold til sin nakne kropp på en ikke-seksuell måte. Det støtter selvsagt vi i Nytelse.no.

– Det er viktig å ha sunt og godt forhold til egen kropp. I dagens samfunn er det mye kroppsfokus og jag etter å være «perfekt». Bruk heller tiden på å bli kjent med din egen kropp og godta og bli glad i deg selv, råder sexolog Maria K. Ebbestad.

Hvorfor ikke bruke våren til å bli bedre kjent med deg selv og sin partner. For å få orgasmer, må du først bli kjent med din egen kropp og dine egne ønsker. Med eller uten sexleketøy anbefaler Ebbestad alle å bruke tid med seg selv alene.

– En orgasme om dagen vil senke stressnivået i kroppen og gjøre deg gladere. Ikke bare fordi du opplever noe vanvittig deilig, men orgasmer frigir Dopamin, Oksytocin og Endorfiner som sammen utgjør kroppens egen lykkepille, smiler Ebbestad.

Så gå ut i hagen naken, fri og stolt over egen kropp, mens du luker beddet klart for 17.mai.

Derfor blir du våryr

Mange tror kanskje det bare er en myte at man blir våryr, men det er det altså ikke. Med våren kommer mer enn bare plussgrader og hestehov.

- Når våren kommer etter en lang og kald tid med mørke dager, skjer det noe med oss mennesker. Det er ingen tvil om at humøret blir mye bedre når det går mot lysere tider og solen titter frem, det merker nok de aller fleste, sier Ebbestad.

Studier viser at sexlysten øker når våren kommer. Lysere dager gjør at vi blir lysere til sinns, og godt humør gjør underverker for sexlysten. Varmere vær betyr mindre klær, og når solen treffer kroppen utløses en del hormoner i kroppen. Disse hormonene kalles ofte kjærlighetshormoner! Solens stråler treffer også en del av våre erogene soner, som faktisk stimuleres når de blir varmet opp.

Dette skjer i kroppen

Det er mer som skjer i kroppen når våren kommer. I kroppen vår har vi flere såkalt «kjærlighetshormoner» som hjelper til med dette. Hormoner som endorfiner, testosteron og oksytocin bidrar til økt sexlyst.

- Testosteron-nivået øker når solen treffer kroppen, noe som påvirker lysten vår. Endorfiner som er knyttet til forelskelse, utløses i store doser ved forelskelse eller seksuell tilfredstilling og derfor kan vi se på dette som en god sirkel hvor det ene fører til det andre, forklarer Ebbestad.

Nivået av melatonin synker mens serotonin-nivået øker når solen treffer. Slik vi får mer overskudd og energi om våren enn om vinteren når det er mørkere tider. Vi har også et hormon som heter oxcytocin, også kalt «The Love Hormone». Nivået av oxcytocin øker ved bare noe så enkelt som en klem, eller hudkontakt.

Forskning viser at det er flest kvinner som får økt sexlyst om våren, men man er ikke helt sikre på hvorfor det er slik.

Kontakter

Bilder

Om Nytelse.no

Nytelse.no
Nytelse.no
Bentsrudveien 1B
3083 Holmestrand

40 60 46 66http://www.nytelse.no

Vårt mål i Nytelse.no er å overraske, glede og inspirere deg med sexleketøy for han, henne og par. Vi er offisiell leverandør for de fleste merker i vår bransje. Vi er opptatt av å tilby sexleketøy vi vet gir deg de beste opplevelsene, uansett erfaringsnivå og seksuelle preferanser.