UiO - Det juridiske fakultet

Den nordiske koronahåndteringen: stengt, stengt inne og stengt ute?

Del

Hvordan har skandinaviske myndigheter håndtert koronapandemien overfor så forskjellige grupper som innsatte i fengsel og i eldrehjem i Sverige, Danmark og Norge?

De nordiske landene sees ofte på som egalitære samfunn med universelle velferdsordninger, sterke rettsstatsgarantier og fokus på en human politikk vis-a-vis borgerne. Som utgangspunkt er disse landene derfor godt rustet til - og forventet å - ivareta sårbare grupper som innsatte i fengsel og eldre på sykehjem, på en inkluderende måte som ivaretar grunnleggende rettigheter. Men hvordan har skandinaviske myndigheter egentlig håndtert koronapandemien overfor grupper som innsatte i fengsel og i eldrehjem i Sverige, Danmark og Norge?

I dette webinaret inviterer vi forskere til å diskutere hva slags konsekvenser helsepolitiske reguleringer og reformer, nasjonale politiske føringer, og ad-hoc administrative beslutninger på lokalt plan har hatt for behandlingen av mennesker i statlige anstalter under koronapandemien.

•    Hva slags konsekvenser har Covid-19 – og tiltak for å håndtere pandemien- fått i fengselsanstalter og eldrehjem i de nordiske landene?
•    Hva er de viktigste forskjellene og likhetene ved tiltakene? 
•    Hvordan blir myndighetenes inngrep legitimert, og hvilke rettslige begrunnelser blir gitt? 

I panelet er

•    Peter Scharff Smith, professor i rettssosiologi, Universitetet i Oslo

•    Therese Sefton, forsker på Sverige og Norge under COVID-19 pandemien 

•    Amy Clotworthy, førsteamanuensis, Københavns universitet
 
Webinarspråket vil være engelsk.

Moderator for webinaret er professor Kristin Bergtora Sandvik, professor i rettssosiologi ved Det juridiske fakultet, Oslo, og forsker 1 i humanitære studier ved PRIO. 

Se også arrangementsomtale på UiOs nettsider.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om UiO - Det juridiske fakultet

UiO - Det juridiske fakultet
UiO - Det juridiske fakultet
Karl Johans gate 47
0162 Oslo

22 85 95 00http://www.jus.uio.no

Det juridiske fakultetet i Oslo er den største utdanningsinstitusjonen i landet for juristar, og ein sentral aktør innan juridisk forsking.

Følg saker fra UiO - Det juridiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det juridiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det juridiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom