Bilder Nordic School of Photography

Den kreative fagskolen Bilder Nordic lanserer utdanningen 3D-design & animasjon som et bidrag til en av Norges sterkest voksende industrier

Del

Virtuelle produkter fra spill til videostreaming opplever en kraftig vekst, og den vil fortsette å vokse i årene fremover. Derfor lanserer den kreative fagskolen Bilder Nordic nå en ny utdanning i 3D-design & animasjon. Utdanningen skal være med på å skape fremtidens medarbeidere i den virtuelle industrien.

Det er ingen tvil om at mange tradisjonelle jobber kommer til å bli erstattet av nye, digitale jobber, og det er den utviklingen vi tar konsekvensen av. Vi tror på at Norge kan bli verdensledende innenfor virtuelle produksjoner og det vil vi være med å sette trykk på, sier Inge Helland, utviklingsansvarlig ved Bilder Nordic.

Det nye ettårige studiet blir lansert i samarbeid med XVISION, et av Nordens ledende produsenter av virtuelt innhold til virksomheter. I løpet av 2020 har Bilder Nordic opprettet en av Norges største og mest avanserte 3D-labs, med nyeste hardware og programvare, som eksempelvis 3Drom-scannere, motion capture suits og aller nyeste headsets og programvare. 

3D-studiet og den nye laben er blitt til i samarbeid med en rekke av verdens fremste aktører på området, blant annet Harvard University og Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Vårt samarbeid med noen av de beste innovatørene på steder som MIT, har virkelig gjort oss i stand til å bygge noe som er helt unikt, og som bringer Norge frem i førersetet innenfor Virtual Reality» forklarer Bjarke Calvin, MIT-fellow og leder for Bilder Nordics arbeid innenfor 3D og Extended Reality.

Bilder Nordic tilbyr det intensive og praktisk rettede studiet fra høsten av. På ett år blir studentene i stand til å på egenhånd produsere små og store 3D-prosjekter fra start til slutt. De dykker ned i emner som modellering, animasjon, lyssetting og rendering, visuelle effekter og en rekke andre områder. I løpet av studiet blir de introdusert til programvare som 3D Studio Max, After Effects og Blender med flere, og vil arbeide med den nyeste maskinvaren, som HTC Vive Pro og Oculus Quest. 

Mer informasjon om utdanningen finnes her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

24 14 66 80http://www.bildernordic.no

Bilder Nordic School of Photography er en fagskole i Oslo med seks ulike utdanninger innen foto, film og innholdsproduksjon. Skolen ble etablert i 2007, og har bygd opp et solid nettverk av anerkjente fotografer og bransjeaktører i inn- og utland. Blant skolens tidligere studenter finnes en rekke etablerte fotografer som har markert seg i konkurranser og utstillinger i inn- og utland.

Følg pressemeldinger fra Bilder Nordic School of Photography

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bilder Nordic School of Photography på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bilder Nordic School of Photography

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom