Mercedes-Benz Norge

Den kommende Mercedes-AMG SL får et helt nytt chassis

Del

Nye SL får en helt ny arkitektur utviklet av Mercedes-AMG. Med et lett chassis i komposittaluminium er grunnlaget for presis kjøredynamikk, høy komfort og sportslige proporsjoner satt. Verdenslanseringen av nye SL er forventet i år.

Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL

- SL er en av de mest ikoniske modellene fra Mercedes-Benz, og har en historie som strekker seg helt tilbake til 1952. Den nye modellen vil for første gang utvikles av Mercedes-AMG i Affalterbach helt fra bunnen av, og resultatet kan ikke bli annet enn veldig fascinerende, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Den nye roadster-arkitekturen består av kombinasjonen av en aluminiums-ramme med en selvbærende struktur. Utviklet med helt blanke ark, akkurat som med den første Mercedes-Benz SL i 1952, er ikke et eneste komponent brukt fra den forrige generasjonen SL og AMG GT Roadster. Kravene under utviklingen av den nye luksuriøse roadsteren var skyhøye, og krevde mer enn utviklingen av de tidligere modellene. Basisutformingen med 2+2 seter, og potensialet for å imøtekomme et bredt spekter av drivlinjer, var en av oppgavene som ga utviklerne helt nye utfordringer når det gjaldt kompleksitet. Målet var å presentere kjøreegenskapene som kjennetegner merkevaren med fokus på dynamikk, samt å møte de høye forventningene når det gjelder komfort og sikkerhet.

Intelligent materialkomposisjon

I den nye SL sørger den intelligente materialesammensetningen av aluminium, stål, magnesium og fiberkompositter for høyest mulig stivhet i forbindelse med lav vekt.

Optimaliserte materialtverrsnitt og sofistikert komponentforming skaper plass til de nødvendige komfort- og sikkerhetsfunksjonene, den sofistikerte teknologien og det tradisjonelle stofftaket.

Støpte komponenter med skreddersydde tykkelser

Støpte aluminiums-komponenter brukes på knutepunktene der kreftene kommer sammen, eller der hvor store krefter må flyttes. De har fordelen av å muliggjøre spesifikke utslipp av krefter, og veggtykkelser kan derfor variere lokalt i henhold til belastningene. Områder med større stivhet kan derfor realiseres der det er nødvendig, som for eksempel ved chassisforbindelsene. Videre produseres komponenten med kun den nødvendige tykkelsen, noe som sparer vekt i områdene som er utsatt for lite krefter.

Sammenlignet med den forrige generasjonen SL har skallstrukturens vridningsstivhet økt med 18 prosent. Tverrstivheten er 50 prosent høyere enn i AMG GT Roadster, og den økte stivheten i chassisforbindelsen sørger for sportslig kjøreytelse med presise kjøreegenskaper. Konseptet er rettet mot et lavest mulig tyngdepunkt, og vekten av det rene chassiset uten dører, panser og bagasjeromslokk, er på rundt 270 kg.

Kvalitet på høyeste nivå

Høye krav til byggeprosessen sørger for høy kvalitetsstandard og dermed også høy opplevd kvalitet. Den nye arkitekturen fra Mercedes-AMG oppfyller alle interne krasjkrav, som på mange områder er betydelig strengere enn lovkravene.

Selv med ekstremt høye kvalitetskrav ble utviklingen implementert i en rekordhøy fart, og i løpet av tre måneder var pre-utviklingen unnagjort. Den høye kvaliteten på programvaren som ble brukt i den digitale utviklingen, gjorde det mulig å gi klarsignal til produksjonen uten en reell prototype av chassiset. Den strukturelle verifiseringsbilen, som er av enorm betydning for passiv ulykkesikkerhet, fikk intern toppvurdering i den første virkelige kollisjonstesten.

Produksjonen av den nye SL vil finne sted i Bremen-fabrikken, hvor den forrige modellen rullet av produksjonslinjen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Last ned bilde
Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Last ned bilde
Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Last ned bilde
Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Helt nytt chassis for kommende Mercedes-AMG SL
Last ned bilde

Lenker

Om Mercedes-Benz Norge

Mercedes-Benz Norge
Mercedes-Benz Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.mercedes-benz.no/

Mercedes-Benz personbil import er en avdeling på 30 årsverk i Bertel O. Steen AS som siden 1972 har vært importør i Norge. Med sine datterselskaper er Bertel O. Steen AS et av Norges største service- og handelsselskap. Konsernet importerer i tillegg bilmerkene Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Fuso, Setra og Mercedes-Benz nyttekjøretøy. Hovedtyngden av salget skjer gjennom vår egeneide forhandlerkjede. Konsernet er også en stor aktør innen bilfinans, verksteddrift og eiendomsvirksomhet.

Bertel O. Steen ønsker å ta en ledende rolle i den store transformasjonen som bilbransjen er inne i, og å bidra til utviklingen av morgendagens mobilitetsløsninger. Selskapet har ca. 2 600 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune.

Følg pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mercedes-Benz Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

Mercedes-Benz G-Klasse blir elektrisk med Concept EQG7.9.2021 12:37:39 CEST | Pressemelding

Med Concept EQG presenterer Mercedes-Benz en elektrisk utgave av terrengikonet G-Klasse. Konseptbilen kombinerer det umiskjennelige utseendet til G-Klasse, med utvalgte designelementer som er typiske for helelektriske modeller fra Mercedes-EQ. Terrengegenskapene til «G», som alltid har hatt høy standard, vil ikke bare finne veien inn i en alder av elektrisk mobilitet, men vil også bli utviklet ytterligere på noen områder. Concept EQG gir dermed en lovende forhåndsvisning av hva en Mercedes-Benz G-Klasse med elektrisk drivlinje vil være i stand til.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom