LO

Delvis løsning for grensependlere: - Nå må grensependlerne som har stått uten inntekt få kompensasjon

Del

Regjeringen åpner nå grensene for arbeidstakere som daglig pendler til Norge fra Sverige og Finland. Siden 29. januar har flere tusen grensependlere levd i en helt uverdig situasjon uten inntekt.

-          Det er bra at regjeringen nå omsider kommer på banen. Vi har siden mars i fjor visst at dette kunne skje. Da er det ganske så utrolig
at regjeringen ikke har hatt noen plan for dette, men har valgt å lempe regningen over på arbeidsfolk, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Det er en måned siden regjeringen stengte grensene.

-          I en måned har flere tusen stått i en uverdig situasjon helt uten inntekt. Dette har vært en stor belastning for mange av våre medlemmer

som jobber og betaler skatt i Norge, sier Gabrielsen.

Regjeringens avgjørelse nå etter en måned med stengte grenser løser situasjonen fremover for dem som daglig pendler til Norge på jobb. 
Men dette er bare en delvis løsning, ifølge LO-lederen.  

-          Nå må de grensependlerne som har stått helt uten inntekt fordi de ikke har fått lov til å reise på jobb bli kompensert. Det må være statsminister Erna Solbergs klare beskjed i møtet hun skal ha med Sveriges statsminister Stefan Löfven på mandag.

Kontaktperson:

Geir Solaas Moen, mob 91704473

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom