Delta

Delta varsler streik ved privat bo- og habiliteringsvirksomhet

Del

- Vi kan ikke godta at ansatte i private virksomheter, som jobber med tjenester på vegne av det offentlige, skal tape lønnsmessig sammenlignet med arbeidstakere som har samme utdanningsnivå og utfører samme jobb i kommune eller stat.

Trond Ellefsen, 1. nestleder i Delta. (Foto: Nadia Frantsen)
Trond Ellefsen, 1. nestleder i Delta. (Foto: Nadia Frantsen)

Deltas 1. nestleder, Trond Ellefsen, er oppgitt over NHOs steile holdning som førte til brudd i meklingen. Fra tirsdag 26. januar blir flere Delta-medlemmer tatt ut i streik ved Ecura Bo- og habilitering på Ekne i Trøndelag.

Området som nå er rammet av konflikt omfatter Deltas medlemmer innen rehabilitering, habilitering, psykiatri og rusomsorg - og medlemmer i Blindeforbundet.

- Vi skal gjennomføre en forsvarlig streik som først og fremst har som mål å ramme arbeidsgiver. Med et relativt begrenset uttak skal tredjepart bli minst mulig berørt, sier Ellefsen.

Konflikten har sin bakgrunn i lønnsoppgjøret mellom YS (Delta og Parat) og NHO i overenskomst 536.

- Fornuftige krav

Partene møttes til ordinære tarifforhandlinger 10. november 2020, som endte i brudd. Deretter ble det gjennomført mekling 7. og 8. januar 2021. Også den endte i brudd, og dermed var streiken et faktum.

- Delta krevde et sentralt tillegg til alle medlemmer, økte minstelønnssatser og økte satser for ubekvemstilleggene. Det var også krav om endringer og modernisering av avtalen og avtaleteksten, forteller Ellefsen.

Han mener Deltas krav er meget fornuftige og fullt mulig for arbeidsgiver å innfri.

- De som jobber i denne typen private virksomheter utfører nesten alle sammen tjenester på vegne av det offentlige. Samtidig er det en kjensgjerning at mange av dem tjener mindre enn de ville gjort i tilsvarende stilling i det offentlige. Dette kan vi ikke godta. Disse medlemmene utfører en meget viktig jobb på vegne av mennesker som er helt avhengig av dem, sier Deltas 1. nestleder. 

Også LO er i streik i tariffområdet.

Kontakter

Hovedtillitsvalgt Ecura Ekne
Emil Olsen
E-post: esols@hotmail.com
Mob: 41769676

Bilder

Trond Ellefsen, 1. nestleder i Delta. (Foto: Nadia Frantsen)
Trond Ellefsen, 1. nestleder i Delta. (Foto: Nadia Frantsen)
Last ned bilde

Lenker

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Delta organiserer mer enn 89.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom