Delta

Delta setter ned den ordinære kontingentsatsen

Del

Delta setter ned den ordinære kontingentsatsen fra 1,45 prosent til 1,2 prosent.

– Dette er en historisk dag for Delta. Vi er svært glade for at vi kan sette ned den ordinære kontingentsatsen for våre store medlemsgrupper i blant annet kommuner, fylker og sykehus, sier forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen. 

Representantskapet i Delta fattet det historiske vedtaket med klart flertall. Satsen for den ordinære medlemskontingenten går fra 1,45 prosent til 1,20 prosent av bruttolønn. Endringen meldes til arbeidsgivere 1. november og effektueres fortløpende. 

– For å sikre trygghet i arbeidslivet og livet rundt, er det viktig at flest mulig er medlem i en fagforening. Når vi setter ned kontingentsatsen, blir terskelen for å bli medlem i Delta enda lavere, forklarer Delta-lederen. 

Trygghet i arbeidslivet 

Trond Ellefsen, 1. nestleder i Delta, poengterer at ikke alle ser nytten av medlemskapet i en fagforening før de plutselig trenger det.  

– Arbeidslivet er i konstant endring. Og det går raskere enn noen gang. At ansatte blir ivaretatt, og får være med å utforme sin egen hverdag, er helt avgjørende. Den norske modellen, samarbeidet mellom arbeidstakere, arbeidsgivere og myndigheter er den beste sikkerheten vi har for et godt og velfungerende arbeidsliv i Norge, sier han. 

Vedtaket betyr at ordinære medlemmer i Delta ikke skal betale mer enn 1,2 prosent av bruttolønn i kontingent.  

– Vi tror en lavere kontingentsats kan bidra til at flere velger å organisere seg. Å styrke vår posisjon gir i tillegg økt innflytelse for våre tillitsvalgte og en bedre hverdag for våre medlemmer, sier 2. nestleder Marit Solheim. 

– Trygghet i arbeidslivet gir også trygghet i livet rundt, sier de tre politikerne.

Nøkkelord

Kontakter

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Delta organiserer 93.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom