Deloitte

Deloitte blir i Bjørvika

Del
Deloitte har i dag forlenget avtalen med Braathen Eiendom om leie av Dronning Eufemias gate 14 i Bjørvika.

Deloitte har gjennom de siste 10 årene skapt en sterk identitet gjennom «Deloittehuset» i Dronning Eufemias Gate 14. I dag ble forlengelse av leiekontrakten med Braathen Eiendom signert.

- Vi er godt fornøyd med å fortsette vår leieperiode her i Bjørvika. Ikke bare er det en sentral beliggenhet, men kontorfasilitetene og hvordan bygget møter alle miljømessig krav var avgjørende da vi signerte ny leieperiode, sier Sjur Gaaseide, CEO i Deloitte. 

Deloitte og Braathen Eiendom har signert en ny leieperiode ut 2035 for det ikoniske bygget i Bjørvika på ca. 15.000 kvm. Begge parter trekker frem et svært godt samarbeid gjennom et leieforhold som har vart siden 2013, og ser frem til å fortsette og videreutvikle dette i tiden fremover.

- Deloitte er et verdensledende kompetanseselskap, og en svært viktig leietaker for Braathen Eiendom – ikke bare fordi leieforholdet er stort, men fordi vi er opptatt av å tiltrekke oss selskaper som er ledende innen sitt område, og som er godt rustet for fremtiden. Det er en stor glede for oss at de har valgt å bli i bygget i en ny og lang leieperiode ut 2035, sier Ingrid Elisabeth Moe, daglig leder i Braathen Eiendom.

Deloittehuset scorer høyt på miljø

Allerede under oppføringen av bygget ble det investert i energieffektive og arealeffektive løsninger, tilpasset fremtidens bruk. Bygget som er tegnet av Snøhetta, har nå fått karakteren «Excellent» i henhold til miljøsertifiseringsverktøyet BREEAM-in use.

- Sertifiseringen som blant annet vurderer byggets energiforbruk, vannforbruk, robusthet, innemiljø og tilgjengelige transportmuligheter, viser at bygget er godt rustet for fremtiden. Bygget er fra 2013, og det har i hele levetiden vært et høyt fokus på energieffektive løsninger og god oppfølging av byggets forbruk fra både Deloitte og Braathen Eiendom sin side, sier Moe.

Kontorbygget, som gjennom sin karakteristiske fasade er et landemerke i Oslo, har vært med på å gi Deloitte en sterk og synlig identitet. Byggets særpregede arkitektur står seg godt og det er godt vedlikeholdt, men det er behov for en innvendig revitalisering for å bedre tilpasse bygget til dagens og fremtidens bruk.

Gjenbruk og bærekraft står sentralt under oppussingen. Valg av nye materialer og overflater skal stå seg over lang tid, og ha lite fotavtrykk og eksisterende materialer søkes ombrukt i prosjektet eller på andre lokasjoner.

- Vi har tyvstartet prosjektet ved at vi i 2022 bygde et flott og stort inngangsparti. Den nye resepsjonen er blitt en stolthet for bygget, gårdeier og brukerne. Her er det brukt mye norske og gode kvaliteter, og den varme materialpaletten som er innført i resepsjonen vil nå bli videreført oppover i de andre etasjene, sier Moe.

- Det vil gjennom rehabiliteringen lages en robust og bærekraftig helhetsplan. Vi vil også i stor grad benytte oss av eksisterende møblement og se på konkrete tiltak for gjenbruk. Vi har også signert en egen miljøavtale for å sikre et målrettet miljøarbeid i hele leieperioden, sier Gaaseide.

Braathen Eiendom var tidlig ute med å satse på Barcode og Bjørvika, og eier tre store bygg i Barcode-rekken.

- Den nye avtalen med Deloitte er et bevis på at satsingen var riktig, sier Moe. Bjørvika har etablert seg som en fremtidsrettet og attraktiv bydel, og vi opplever stor tilgang på bedrifter som ønsker å ha sin lokasjon her.

Kontakter

Bilder

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre medarbeidere.

Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1500 ansatte ved 23 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg pressemeldinger fra Deloitte

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Deloitte

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom