Deloitte

Deloitte-advokater med ny bok om skatte- og avgiftsprosedyre

Del

Etter mange år i bransjen, opplever Deloitte-advokatene Anette Fjeld og Daniel Herde at det er et behov for en bok som samler skatte- og avgiftsspørsmål. Nå gis «Håndbok i skatte- og avgiftsprosedyre» ut i Gyldendals serie med juridiske håndbøker.

- Ideen kom da vi startet satsingen på Skatte- og avgiftsprosedyre. Vi så at det manglet en bok som samlet omtalte problemstillinger som oppstår i skatte- og avgiftssaker spesielt, sier Anette Fjeld, partner og advokat i Deloitte Advokatfirma.

- Skatterettslig bevisavskjæring er et tema som kan oppstå i skattesaker, et tema som ikke har vært så lett tilgjengelig. Jeg har blitt oppringt av en fortvilet kollega hvor staten ønsket å stoppe partsforklaringen med henvisning til bevisavskjæringsregelen. Vi fant en vei ut av det i den saken, sier Daniel Herde, partner og advokat i Deloitte Advokatfirma og legger til:

- Boken vil forhåpentligvis gjøre det enklere for advokatfullmektiger og andre som er i retten å takle slike problemer som kan dukke opp slik at fokuset kan rettes mot hvorfor en skal vinne saken og ikke om et bevis skal kastes ut eller ikke.

Skal fungere som et praktisk verktøy

De to advokatene har hatt som mål å skrive en bok som skal gjøre det enkelt for leseren både å identifisere og forstå problemstillingene som kan oppstå.

Tvisteløsning og prosedyre krever god innsikt i prosessreglene i tvisteloven og domstolloven. Denne boken er ment å fungere som et nyttig og anvendelig verktøy for alle som arbeider med ulike problemstillinger knyttet til gyldigheten av et skatte- og avgiftsvedkat.

Boken ser særlig på utfordringene og problemstillingene som kan oppstå i forbindelse med søksmål. Hele veien er ulike temaer belyst med eksempler, råd og tips – slik at boken kan fungere som et praktisk verktøy for leserne.

Boken er skrevet for alle som jobber med skatte- og avgiftssaker, rådgivere, advokater og dommere.

Om forfatterne

Daniel Herde er jurist fra Universitet i Oslo og har siden 2006 jobbet som advokatfullmektig i advokat i flere firmaer, før han i 2013 startet i Advokatfirmaet Deloitte AS. Herde er i dag partner i Deloitte, med skatte- og selskapsrett som sitt ekspertfelt. Herde var også medforsvarer og rettslig medhjelper i Transocean-sakskomplekset, som bestod av en straffesak og flere sivile saker.

Anette Fjeld utdannet seg til jurist ved Universitet i Oslo i 2003, og har i tillegg en Master of Laws (LL.M) fra Sorbonne Université i Frankrike. Hun har erfaring som advokat og konsernadvokat, obbet som dommerfullmektig og konstitutert lagdommer, før hun i 2016 startet i Deloitte. Fjeld er partner og leder for avdelingen for skatte- og avgiftsprosedyre i Deloitte. Fjeld har møterett for Høyesterett.

Kontakter

Bilder

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre medarbeidere.

Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1500 ansatte ved 23 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg pressemeldinger fra Deloitte

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Deloitte

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom