Opplysningskontoret for Meieriprodukter

De unge elsker påskekakaoen

Del

Lite slår varm kakao i påskesola! 6 av 10 sier de pleier å drikke kakao i påsken, og den deilige og varme drikken er aller mest populær blant dem under 30 år.

73% av de mellom 15 og 29 år drikker kakao i påsken.
73% av de mellom 15 og 29 år drikker kakao i påsken.

Som i de fleste høytider har vi noen universelle tradisjoner vi forbinder med litt ekstra kos og hygge, og påsken er intet unntak.

I påsken er det mange som sverger til favorittene appelsin, tursjokolade og kakao. Det er likevel noen demografiske forskjeller i hvem som drikker den mest. En ny undersøkelse gjort på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at over 73% av de mellom 15 og 29 år pleier å drikke kakao i påskeferien. Også de mellom 30-44 år drikker rikelig med varm sjokolade, der er tilsvarende andel på 66%.

Det er også noen forskjeller i hvilken grad vi nyter kakao ut fra hvor vi bor i landet. Det er nemlig i Midt-Norge, Nord-Norge og på Vestlandet vi drikker mest kakao. Midt-Norge troner øverst hvor hele 7 av 10 sier at de pleier å drikke kakao flere ganger i løpet av påskedagene.

Men uansett alder eller hvor du måtte befinne deg i landet - er kakao en perfekt og enkel drikk som passer til alle, i de beste anledninger. Enten du nyter den i by eller bygd, er en termos fylt med kakao perfekt for turer i nærområde, i solveggen på hytta eller i sofaen med et brettspill eller en god bok.

– Det fine med hjemmelaget kakao er at vi kan nyte den slik vi liker den best. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan blande den med lettmelk, lite sukker og kakaopulver for en lettere variant. I tillegg har vi sett at melk med sjokoladesmak uten tilsatt sukker er blitt veldig populært, og smaker like godt oppvarmet som kakao til både frokost- og kveldskos. Kakao har få ingredienser, men består ofte av melk som i tillegg gir påfyll av viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao kombineres med andre spennende ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt sammen med for eksempel chili, kanel, ingefær og bringebær. Og den ultimate påskekakaoen får du om du tilsetter litt ferskpresset appelsin, sier Glemminge Arnesen.

Her er fem spennende kakaooppskrifter:

Varm sjokolade med krem og appelsin

Chilikakao

Kakao med ingefær

Luksuskakao med mørk sjokolade

Varm kakao med kanel

Spørsmål: Påsken nærmer seg. Pleier du å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken?

Alle (n=1015)

15-29 år (n=230)

30-44 år (n=233)

45-59 år (n=259)

60 år + (n=293)

Ja

60 %

73 %

66 %

58 %

45 %

Nei

36 %

30 %

30 %

38 %

49 %

Vet ikke

4 %

4 %

4 %

4 %

6 %

Undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i mars 2022

Spørsmål: Påsken nærmer seg. Pleier du å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken?

Alle (n=1015)

Nord-Norge (n=92)

Midt-Norge (n=139)

Vestlandet (n=208)

Sørlandet (n=138)

Østlandet (n=307)

Oslo (n=132)

Ja

60 %

60 %

68 %

65 %

58 %

53 %

56 %

Nei

36 %

38 %

28 %

28 %

38 %

42 %

39 %

Vet ikke

4 %

2 %

4 %

7 %

4 %

5 %

5 %

Undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i mars 2022

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

73% av de mellom 15 og 29 år drikker kakao i påsken.
73% av de mellom 15 og 29 år drikker kakao i påsken.
Last ned bilde
Varm sjokolade med appelsin.
Varm sjokolade med appelsin.
Last ned bilde
Chilikakao.
Chilikakao.
Last ned bilde
Kakao med ingefær.
Kakao med ingefær.
Last ned bilde
Mørk sjokolade.
Mørk sjokolade.
Last ned bilde
Varm kakao med kanel.
Varm kakao med kanel.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom