De unge elsker påskekakaoen

Som i de fleste høytider har vi noen universelle tradisjoner vi forbinder med litt ekstra kos og hygge, og påsken er intet unntak.
I påsken er det mange som sverger til favorittene appelsin, tursjokolade og kakao. Det er likevel noen demografiske forskjeller i hvem som drikker den mest. En ny undersøkelse gjort på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at over 73% av de mellom 15 og 29 år pleier å drikke kakao i påskeferien. Også de mellom 30-44 år drikker rikelig med varm sjokolade, der er tilsvarende andel på 66%.
Det er også noen forskjeller i hvilken grad vi nyter kakao ut fra hvor vi bor i landet. Det er nemlig i Midt-Norge, Nord-Norge og på Vestlandet vi drikker mest kakao. Midt-Norge troner øverst hvor hele 7 av 10 sier at de pleier å drikke kakao flere ganger i løpet av påskedagene.
Men uansett alder eller hvor du måtte befinne deg i landet - er kakao en perfekt og enkel drikk som passer til alle, i de beste anledninger. Enten du nyter den i by eller bygd, er en termos fylt med kakao perfekt for turer i nærområde, i solveggen på hytta eller i sofaen med et brettspill eller en god bok.
– Det fine med hjemmelaget kakao er at vi kan nyte den slik vi liker den best. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan blande den med lettmelk, lite sukker og kakaopulver for en lettere variant. I tillegg har vi sett at melk med sjokoladesmak uten tilsatt sukker er blitt veldig populært, og smaker like godt oppvarmet som kakao til både frokost- og kveldskos. Kakao har få ingredienser, men består ofte av melk som i tillegg gir påfyll av viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao kombineres med andre spennende ingredienser.
– Kakao egner seg veldig godt sammen med for eksempel chili, kanel, ingefær og bringebær. Og den ultimate påskekakaoen får du om du tilsetter litt ferskpresset appelsin, sier Glemminge Arnesen.
Her er fem spennende kakaooppskrifter:
Varm sjokolade med krem og appelsin
Luksuskakao med mørk sjokolade
Spørsmål: Påsken nærmer seg. Pleier du å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken?
Alle (n=1015) |
15-29 år (n=230) |
30-44 år (n=233) |
45-59 år (n=259) |
60 år + (n=293) |
|
Ja |
60 % |
73 % |
66 % |
58 % |
45 % |
Nei |
36 % |
30 % |
30 % |
38 % |
49 % |
Vet ikke |
4 % |
4 % |
4 % |
4 % |
6 % |
Undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i mars 2022
Spørsmål: Påsken nærmer seg. Pleier du å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken?
Alle (n=1015) |
Nord-Norge (n=92) |
Midt-Norge (n=139) |
Vestlandet (n=208) |
Sørlandet (n=138) |
Østlandet (n=307) |
Oslo (n=132) |
|
Ja |
60 % |
60 % |
68 % |
65 % |
58 % |
53 % |
56 % |
Nei |
36 % |
38 % |
28 % |
28 % |
38 % |
42 % |
39 % |
Vet ikke |
4 % |
2 % |
4 % |
7 % |
4 % |
5 % |
5 % |
Undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i mars 2022
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder






Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Grøtens dag 23. oktober: Unge kvinner spiser mest havregrøt22.10.2025 08:03:38 CEST | Pressemelding
Torsdag 23. oktober markeres Grøtens dag, og havregrøt fortsetter å være nordmenns klare grøtfavoritt.
Unge jenter dropper melk og frokost17.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Færre unge jenter spiser frokost og drikker melk. Det kan gjøre at de får i seg for lite av næringsstoffene som trengs for å bygge sterke bein.
Matpress gjør mange unge stresset8.10.2025 11:00:41 CEST | Pressemelding
Ungdom kjenner på stadig mer press rundt mat og kropp. En ny landsdekkende undersøkelse, gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK), viser at mange mister matgleden og blir stresset av alt fokuset på kosthold.
Økologisk melk skyter fart – opp 20 prosent i første halvår4.9.2025 05:13:00 CEST | Pressemelding
Økologisk hvit søtmelk er på full fart inn i norske kjøleskap. I første halvår 2025 økte salget med hele 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser ferske forbrukstall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Kvarg skyter fart – opp 43 prosent29.8.2025 07:59:19 CEST | Pressemelding
Kvarg er årets store overraskelse i meieridisken. Salget økte med hele 43 prosent i første halvår 2025, viser ferske volumtall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Oppgangen drives av nordmenns appetitt på proteinrike og allsidige meieriprodukter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom