Samferdselsdepartementet

De som dirigerer trafikken i sitt yrke trenger ikke lenger opplæring for å dirigere sykkelritt

Del

– Av hensyn til trafikksikkerheten er det viktig med opplæring av personer som skal dirigere trafikk i forbindelse med sykkelritt. Men for de som driver med dette i sitt yrke, er en slik opplæring unødvendig. Derfor fjerner vi nå kravet om opplæring for dem, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Til nå har det vært et krav om obligatorisk opplæring for alle som skal dirigere trafikken i forbindelse med sykkelritt. Nå fjernes dette kravet for personer som dirigerer trafikken i sitt yrke.

Dette gjelder blant annet polititjenestepersoner, som nå vil kunne påta seg slike opp­drag uten å måtte gjennomføre ekstra opplæring. Sykkelrittarrangører vil dermed ha et bredere grunnlag å hente nødvendig vaktbistand fra.

Endringene i sykkelrittforskriften ble fastsatt av Samferdselsdepartementet 20. august.

Les hele forskriften her.

Lenker

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren til Rogaland og Agder fredag 6. september5.9.2019 10:54:31 CESTPressemelding

Samferdselsminister Jon Georg Dale besøker Rogaland og Agder fredag 6. september. På morgenen besøker Dale bedriften Velde Asfalt i Sandnes og er i tilgjengelig for intervjuer om bompengepakkens betydning for Nord-Jæren. I Agder får statsråden orientering om utfordringer knyttet til gjerder langs jernbanen og besøker bedriften GE Healthcare. Pressen er invitert til å delta på alle deler av programmet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom