Kredinor

DE FØRSTE ELEKTRONISKE INKASSOBREVENE FRA KREDINOR

Del

Kredinor, som er landets største inkassoselskap målt i antall saker, vil fra i dag av sende inkassovarsel og betalingsoppfordring elektronisk til de som har digipost. Dette er en løsning som gjør det raskere å sende og enklere å motta og oppbevare inkassobrev. Tidligere var det lovpålagt å sende disse brevene per post.

Utviklingsdirektør Barbro Hagen i Kredinor sender nå de første elektroniske inkassobrevene til kunder med ubetalte regninger.
Utviklingsdirektør Barbro Hagen i Kredinor sender nå de første elektroniske inkassobrevene til kunder med ubetalte regninger.

- Mottakerne av inkassobrevene får beskjed umiddelbart på e-post eller sms om at de har mottatt digipost fra Kredinor, og kan logge seg på for å lese innholdet. Tidkrevende postforsendelse blir med andre ord helt borte, sier utviklingsdirektør Barbro Hagen i Kredinor.

 

Norges største inkassoselskap målt i antall saker

Kredinor er Norges største inkassoselskap målt i antall inkassosaker og sender rundt 4-5 millioner inkassobrev hvert år knyttet til om lag 2,1 millioner saker. I første omgang sendes inkassovarsel og betalingsoppfordring til de som har digipost. Senere vil også varsel etter tvangsfullbyrdelsesloven sendes elektronisk. De som ikke har digipost vil fortsatt få inkassobrevene per post. - Det er for tidlig å anslå hvor mange inkassobrev som vil digitaliseres, men en forsiktig antagelse er at rundt 65 % av alle inkassobrev vil sendes via en elektronisk kanal innen to år, sier Barbro Hagen.

 

Lovendring gjør det enklere å sende og motta inkassobrev

Frem til lovendringen 18. april 2017 var det lovpålagt å sende inkassovarsel, betalingsoppfordring og varsel etter tvangsfullbyrdelsesloven per post. Lovendringen innebærer at papir og postforsendelse av disse inkassobrevene kan erstattes med en “betryggende” elektronisk kanal. Digipost og innboksen på Min side med bankId pålogging, er eksempler på kanaler som tilfredsstiller kravet om betryggende forsendelse. - Kredinor har valgt å starte med digipost fordi den kanalen allerede er tilrettelagt for «betryggende» forsendelse og mottak, understreker Barbro Hagen.

Digitalisering – en del av utviklingen

Endringen skjer som en naturlig følge av digitaliseringen innenfor alle områder i samfunnet i dag. Den nye loven om Teknologinøytralitet åpnet opp for denne omleggingen, som også er en ønsket utvikling for de som mottar brev. – Det er mange som har etterspurt elektroniske løsninger fordi det er en rask og enkel måte å motta inkassobrev på. Vi vil være i front med nye kundevennlige løsninger og er bare i startgropen på en større omlegging som kommer fra Kredinor, sier Barbro Hagen.

 

Fordeler ved digipost

Barbro Hagen understreker at det er en rekke fordeler knyttet til elektroniske inkassobrev. Det blir enklere å motta brev for sluttkunden. Samtidig er brevene tilgjengelig uansett hvor mottaker befinner seg. For mange kan det også være mer ryddig og lett å finne, fordi et brev i posten kan forsvinne sammen med andre ting man har liggende. Et elektronisk inkassobrev kan også hentes opp uansett hvor mottaker befinner seg når de skal betale, enten via mobil, iPad eller pc. - Dette vil gi en god kundeopplevelse for de aller fleste mottakere av brev fra Kredinor, avslutter Barbro Hagen.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Utviklingsdirektør Barbro Hagen i Kredinor sender nå de første elektroniske inkassobrevene til kunder med ubetalte regninger.
Utviklingsdirektør Barbro Hagen i Kredinor sender nå de første elektroniske inkassobrevene til kunder med ubetalte regninger.
Last ned bilde

Lenker

Om Kredinor

Kredinor
Kredinor
Rådhusgata 27
0158 Oslo

+47 22 00 91 00http://www.kredinor.no

Kredinor er et av de største inkassoselskap i Norge og tilbyr tjenester innenfor fakturering, inkasso og porteføljekjøp. Selskapet er i vekst og vil innen utgangen av 2017 følge opp om lag 2,1 millioner saker på vegne av oppdragsgivere innenfor energi, bank og finans, handel og service, telecom og offentlig sektor. I tillegg sender Kredinor i overkant av 8 millioner fakturaer på vegne av oppdragsgivere som har overlatt en større del av verdikjeden til oss. Kredinor håndterer for tiden kjøpte porteføljer til en markedsverdi på nærmere 3 milliarder kroner. Kredinor har mer enn 500 medarbeidere fordelt på 12 kontorer i Norge, Sverige og Danmark. Kredinor er et et samvirke som eies av norsk næringsliv gjennom medlemmer som også er kunder og oppdragsgivere innenfor virksomheten. Fra 2018 vil Kredinor betale utbytte av overskuddet til medlemmer som også har omsetning og kundeforhold i selskapet. www.kredinor.no.

 

Følg saker fra Kredinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kredinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kredinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom