Ticket Feriereiser

De billigste landene å besøke akkurat nå

Del
Med dagens økonomiske situasjon kan det være vanskelig å reise utenlands uten å sprenge budsjettet. Men det er fortsatt steder hvor reisende kan oppleve fantastisk kultur, deilig mat og imponerende severdigheter uten å betale for mye. Ticket har laget en liste over ti av de billigste landene å besøke i Europa.
Montenegro
Montenegro

Fra vakre strender i Montenegro, Polen, Albania og Bulgaria til vakre natur- og kulturopplevelser i Nord-Makedonia, Romania, Tsjekkia og Egypt, disse landene har alle noe unikt å tilby reisende. Men det er ikke bare strendene, naturen og kulturen som gjør dem attraktive for norske turister.

-          I dagens økonomiske situasjon er det lett å nedprioritere tid til seg selv og behov for miljøforandring. Men du trenger ikke tenke på at det koster skjorta å få litt kvalitetstid med en ferie i utlandet, Det er mange steder som er billige å besøke og som har en utrolig variasjon i hva de har å tilby, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

De høye drivstoffprisene har gjort flyreisene dyrere, og den svake kronen gjør at utgiftene på reisemålet også blir høyere. Men korte flyreiser innen Europa har ikke økt like mye i pris som lange flyreiser, og velger du å reise til et land som ikke bruker Euro eller Dollar som valuta, er ofte også hotell, mat og transport på reisemålet betydelig billigere for oss enn i mange andre land. Dette betyr at reisende ikke trenger å betale for mye for det mest nødvendige og kan bruke mer penger på opplevelser og morsomme aktiviteter i stedet. Du kommer til å oppleve vakre strender, fantastisk kultur og severdigheter, og nyte det faktum at du ikke trenger å betale en formue for å gjøre det.

Her viser vi rimelige alternativer for din neste reise:

  • Polen har vakre strender og rimelige spa-opplevelser i Sopot. Landet har også en rik historie og kultur, fantastisk mat og drikke, samt mange vakre byer og landskap som gjør det til et perfekt reisemål for alle som ønsker å utforske og oppleve Europas mangfold
  • Bulgaria frister seg med populære sandstrender i Burgas og Varna, og er lett tilgjengelig med direkte charterfly – landet tilbyr også naturopplevelser, rik kultur og tradisjonell mat
  • Montenegro er Kroatias nabo og byr på de samme vakre strendene og turkisblått hav, samt fantastisk natur med dramatiske fjellandskap, en rik kultur og spennende historie.
  • Mellom Montenegro og Hellas finner du Albania som har en uutforsket skjønnhet med uberørte strender, vakre fjell og en fascinerende historie som strekker seg over flere århundrer.
  • Besøk Nord-Makedonia for å oppleve en rik kultur og historie, fantastisk mat og vakker natur, inkludert Ohridsjøen som står på UNESCOs verdensarvliste.
  • Serbia er et ideelt reisemål for de som ønsker å oppleve en blanding av tradisjon og modernitet, med spennende natteliv, godt bevart historie og gjestfrihet som er vanskelig å slå.
  • Besøk Romania for å utforske fjellkjeden Karpatene, Transylvania med sine vampyrslott, det legendariske Donaudeltaet og mye mer.
  • Antalyakysten i Tyrkia er et populært chartermål med sine endeløse sandstrender og krystallklart vann. Men det er mer å oppdage enn bare de vakre strendene – besøk vakre fossefall, utforsk gamle ruiner og bad i Pamukkales varme kilder.

Tsjekkia er kjent for sin vakre arkitektur, rike kultur og gode øl. Landet har også mange historiske steder og museer som gir besøkende et innblikk i landets rike historie og kultur.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Montenegro
Montenegro
Last ned bilde

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Fredrik Selmers vei 6
0663 OSLO

90594673http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Lavere interesse for rene treningsreiser - nå vil vi kombinere!30.5.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse har nordmenns interesse for treningsreiser gått ned de siste årene. I 2019 ønsket åtte prosent av nordmenn å reise på en treningsreise, men interessen har nå sunket til kun én prosent. Undersøkelsen viser at de som har planlagt en tur i økende grad ser etter hvile og avslapning i ferien, fremfor trenings- og fitnessprogrammer.

Rush etter weekendreiser i Pinsen15.5.2023 13:18:20 CEST | Pressemelding

Også i år byr mai på mange røde dager som faller på en hverdag, og med det følger sjansen til å reise på fantastiske weekendreiser. Mange velger å reise bort i forbindelse med pinsen, noe som gir muligheten til å nyte en fire dagers langhelg ved bare å bruke en enkelt feriedag. Bestillingene før pinse har økt med hele 33 prosent sammenlignet med 2019, og Ticket har laget en toppliste over de mest populære reisemålene.

Dette er det viktigste når vi reiser med barn28.4.2023 12:46:39 CEST | Pressemelding

Tickets Kantar SIFO-undersøkelse viser at foreldre som reiser med barn prioriterer barnevennlig hotell, direktefly til reisemålet og et bredt utvalg av barnevennlige aktiviteter. I motsetning til andre typer reisende kommer prisnivået kun på fjerdeplass på listen over det som er viktigst for barnefamilier, som heller prioriterer smidig og bekymringsfri reise. For å gjøre det enklere for familier å ha en fantastisk familiereise sammen har Ticket tatt frem fem tips for å gjøre turen enklere.

Prisen og beliggenheten er viktigst når vi velger hotell24.4.2023 12:10:47 CEST | Pressemelding

Å velge hotell til ferien kan noen ganger være vanskelig – beliggenheten, prisen og frokosten er noe av det vi vurderer når vi leter etter hotell til reisen. I Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse ser vi at rimelige hoteller er viktigst, da mer enn én av to nordmenn ser på dette som en av de viktigste faktorene når de skal velge hotell. Deretter følger beliggenheten nær planlagte reiseaktiviteter og en god frokostbuffé.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom