Sony Music Norway

D.D.E. har spilt inn Frode Vikens siste låter

Del

D.D.E. - «La Det Gro». 31. mars var det ett år siden Frode Viken, låtskriver og gitarist i DDE, gikk bort. En tragisk og vanskelig situasjon for familien og for bandet. Vegen videre etter en så alvorlig hendelse er ikke lett å se før man har fått det hele litt på avstand. D.D.E. bestemte seg derfor for å gjennomføre 2018 slik man hadde planlagt sammen med Frode.

Hele 7 år har gått siden D.D.E. ga ut albumet «Energi». Når det nå har gått så lang tid siden forrige plateslipp, er det med bakgrunn i flere årsaker hvor Frodes sykdom naturlig nok har vært den største utfordringen. 

Produksjon av ny musikk ble planlagt så snart låtskriveren var tilbake etter kreftbehandling, og man hadde mål om å kunne gi ut en ny full-lengder i løpet av 2016. Det skulle vise seg å bli vanskelig. Kreftbehandlingen ga følgeskader og andre utfordringer som gjorde at Frodes arbeidskapasitet var sterkt nedsatt. Bandet sto med kun to nye låter i september 2016. Det tok enda 8 måneder før man fikk samlet bandet i studio for å spille inn en demo-versjon i Rock City Studio i Namsos, mai 2017.

Til studioinnspillinga ønsket Frode å samle deler av laget fra tidlig i karrieren; Svein Gundersen har produsert brorparten av platene til D.D.E., og stått for D.D.E.s største kommersielle suksesser, Terje Tranaas var med i D.D.E.  de første 10 åra, og tekniker Rune Nordal i Nidaros Studio har mange D.D.E. - opptak på samvittigheten.

Planen var å gå i studio høsten 2017, men dette ble utsatt på grunn av sykdom. Først hos produsenten, så Frode Viken. Det endte dessverre tragisk, og Frode døde 31. mars 2018.

10. april skulle D.D.E. vært i studio. Det ble i stedet dagen Frode ble bisatt. Ett år er gått, og Frodes to siste låter er nå klar for utgivelse.

Innspillingen har vært en meget spesiell opplevelse for D.D.E. At Frode er borte har bandet fått kjenne på siden han døde. Hver gang, hver sang, på scenen, på radioen, på bilder og videoer. Med innspillingen av det siste han laget er en epoke definitivt over.

«La det gro», med tekst av Terje Olsen, er den første av de to siste låtene. Rammen rundt teksten er et forhold som trenger en ny vår, og at alt kan startes på nytt. Med Frodes sykdom som bakteppe, ga teksten ulike assosiasjoner og bilder da den først ble presentert. Med Frodes bortgang har den nok nå fått en enda dypere mening. 

https://www.facebook.com/DDEnamsos/

http://dde.no/wp/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom