INO Drift AS

Dataangrep mot Intersports nettbutikk 

Del

En tidligere utgave av Intersports nettbutikk har vært utsatt for dataangrep, og betalingsinformasjon fra enkelte kunder er kommet på avveie. En granskning ble umiddelbart iverksatt for å kartlegge angrepet og forhindre ytterligere konsekvenser. Intersports nåværende nettbutikk er ikke berørt av angrepet.

Lars Kristian Lindberg, adm. dir. i Intersport Norge
Lars Kristian Lindberg, adm. dir. i Intersport Norge

Angrepet er knyttet til utsjekking fra nettbutikken Intersport.no, sannsynligvis i deler av perioden 17. april til 18. juni i år.

Kunder som har handlet på Intersport.no i den aktuelle perioden bes kontrollere kontoutskrifter og kredittkortregninger og umiddelbart kontakte sin bank dersom de oppdager noe mistenkelig. 

– Vi tar dette svært alvorlig og beklager ulempene det kan ha påført våre kunder. Da vi fikk mistanke om et mulig dataangrep i sommer, iverksatte vi umiddelbart en granskning. Av hensyn til åpenhet og våre kunder velger vi å varsle så tidlig som mulig, selv om vi ikke kjenner alle detaljene ennå, sier Lars Kristian Lindberg, adm. direktør i Intersport Norge.

Tilsvarende angrep har forekommet mot Intersports nettbutikker i enkelte andre land. Det understrekes at angrepene kun er knyttet til netthandel, og ikke kjøp i Intersports fysiske butikker.

Intersport Norge tok 18. juni i bruk en helt ny netthandelsløsning, og kjøp på Intersport.no etter denne datoen er ikke berørt. Dette innebærer at registrerte kunder ikke behøver å foreta seg noe med hensyn til innloggingsdetaljer eller lignende. Intersports kundeklubb Vinn Vinn er heller ikke berørt av angrepet. Byttet av plattform hadde ingen sammenheng med angrepet. 

Kunder som handlet på nett i den aktuelle perioden blir kontaktet direkte. Betalingskort-informasjon for kunder som ikke handlet i perioden er ikke berørt. Det foreligger på det nåværende tidspunkt ingen indikasjon på at andre personopplysninger er kommet på avveie, men dette kan heller ikke utelukkes før den pågående granskningen er ferdigstilt. 

I samarbeid med eksterne sikkerhetseksperter og forretningspartnere kartlegger Intersport Norge nå de tekniske detaljene i angrepet, herunder hva slags informasjon som eventuelt kan være på avveie.

– Granskningen pågår for fullt, og av hensyn til denne prosessen kan vi ikke gi ytterligere detaljer nå, sier Lindberg.

Nøkkelord

Kontakter

For ytterligere informasjon:

Are Slettan, Corporate Communications AS

Telefon: +47 922 22 978

E-post: are.slettan@corpcom.no

Bilder

Lars Kristian Lindberg, adm. dir. i Intersport Norge
Lars Kristian Lindberg, adm. dir. i Intersport Norge
Last ned bilde

Om INO Drift AS

INO Drift AS
INO Drift AS
Østensjøveien 27
0661 Oslo

https://www.intersport.no/

Følg saker fra INO Drift AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra INO Drift AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.