Redningsselskapet

Dåp Leikanger Priv. til red. Redningsselskapet inviterer til dåp av redningsskøyte i Sognefjorden

Del

Redningsselskapet inviterer til dåp når ny redningsskøyte ved Sognefjord Hotel 28. august klokka 12:00.

Den nye redningsskøyta i Sognefjorden skal stasjonerast i Leikanger og bemannast av frivillig mannskap i det nyoppretta sjøredningskorpset, RSRK Leikanger.

Stiftelsen Uni har bidratt med hovudfinansieringa av redningsskøyta, i tillegg har kommunar og bedrifter i indre Sogn bidratt med betydeleg støtte til både redningsskøyta og den nye basen til mannskapet.

- Det er flott - og det føles trygt å se Redningsselskapets skøyter langs hele den norske kystlinjen. Vi kan aldri få gjort nok når det gjelder å overvåke kysten. Redningsselskapet er antagelig den organisasjonen i landet som har mest støtte i det norske folk, sier forretningsfører Odd Ekholt i Stiftelsen UNI.

Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane, Sogn og Fjordane fylkeskommune, Aurland Hamnevesen, Gudvangen Hotelldrift og Aurland Sparebank har bidratt til finansiering av redningsskøyta. Kommunane Leikanger, Aurland, Sogndal, Lærdal, Balestrand og Vik, samt Sogn Kontorsenter og Linn Bad i Vik har alle bidratt til bygging av basen.

Eldsjelene i sjøredningskorpset har bidratt med stor dugnadsinnsats for å få basen ferdig til dåpen av redningsskøyta.

Den nye redningsskøyta i Staff-klassen får ei lengde på 12,6 meter, ei hastigheit på 45 knop og rekkevidde på 200 nautiske mil. Den skal bemannast av 3 frivillige.

– Den nye redningsskøyta vil være eit viktig tilskot til beredskapen for alle som ferdast på sjøen i Sognefjorden og i regionen. Det gjer oss i stand til å redde fleire liv og å berge verdiar til sjøs, seier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.

Fakta RS 167 ”UNI Sognefjord”

Lengde: 12,6 meter
Motor: 2x 500 hk FPT
Fremdrift: Rolls Royce vannjet
Byggemateriale: Glassfibersandwich
Toppfart: 47 knop +
Utstyr: Slepekrok, 2 x kartplotter, VHF, radar, redningsnett
Besetning: 3 personer fra frivillige sjøredningskorps
Pris: ca 10 millioner kr

Nøkkelord

Kontakter

Gro Ismar Fundraising Manager Redningsselskapet,   Mobil + 47 908 72 505 gro.ismar@rs.no

Bilder

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Å redde liv er kjernen i alt vi i Redningsselskapet gjør. Det har det vært helt siden de to første redningsskøytene ble sjøsatt i 1893.

Ingen skal drukne
125 år senere er vi stolte over å ha reddet over 6400 liv, og over at vi hvert år lærer 30 000 barn og unge sjøvett. Men vi er ikke i mål. Årlig drukner over 100 mennesker i Norge. På verdensbasis drukner i underkant av 400 000 mennesker hvert år.

Våre formål:

Redde liv: Vi er til for å forhindre at liv går tapt på sjøen

Forebygge: Vi er til for å gjøre sjøvett til allemannseie

Berge verdier: Vi er til for å berge og verne verdier på og ved sjøen

Visjonen vår er at ingen skal drukne.  

Derfor jobber vi hver dag for å bedre sikkerheten til sjøs.

1 500 redningsfolk, 52 redningsskøyter
Vi er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon som teller 1500 redningskvinner og redningsmenn, fordelt på  52 redningsskøyter over hele landet. Vi arbeider også internasjonalt.

En massiv dugnad
Støtten fra staten utgjør 15 prosent av inntekten vår. For å kunne skape trygghet på sjøen er vi med andre ord avhengige både av den frivillige innsatsen, pengegaver fra enkeltpersoner og næringsliv samt våre drøyt 105 000 medlemmer.
Det er dette som er selve bærebjelken i arbeidet vårt.

Sammen redder vi liv.

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom