Viggo

Dansk optimisme for norsk gjenåpning: Elektriske Viggo gir gass inn i det norske drosjemarkedet

Del

De positive erfaringene fra Danmark gjør at det danske Viggo planlegger storsatsning i Norge. Selskapet tilbyr utelukkende turer med elektriske biler, og mener gjenåpningen er en unik mulighet for aktører som tenker nytt og miljøvennlig.

Den danske gjenåpningen har skapt optimisme i det danske drosjemarkedet. De positive erfaringene fra Danmark gjør at det danske Viggo planlegger storsatsning i Norge. Selskapet tilbyr utelukkende turer med elektriske biler, og mener gjenåpningen er en unik mulighet for aktører som tenker nytt og miljøvennlig. Viggo vil konkurrere med både vanlige drosjer og Uber. Selskapet forventer å ha over 100 biler i drift i løpet av det første året i Norge.

- Vi har stor tro på at det norske drosjemarkedet vil få et stort oppsving når Oslo og resten av landet åpner for fullt. Erfaringene fra Danmark viser at gjenåpning gir stor optimisme i økonomien og en boom for drosjemarkedet. Vi er overbevist om at det samme vil være tilfellet i Oslo, og vi er klare til å lansere våre grønne drosjer når byen åpner for fullt, sier Peter Bardenfleth-Hansen som er styreleder i Viggo.

Viggo ble etablert i Danmark i 2019 og var det første selskapet som satset utelukkende på elektriske biler. I Norge vil Viggo tilby både bestillinger til fast pris gjennom app samt turer fra grønne drosjer som kan praies på gaten. Dette gjør at selskapet både vil konkurrere med tradisjonelle drosjer og aktører som Uber.  Oslo vil bli det første markedet utenfor Danmark hvor selskapet etablerer seg. Peter Bardenfleth-Hansen har også tidligere erfaring fra den norske elbilbransjen som sjef for Tesla Norge frem til 2014. Joar S Tenfjord, som skal lede Viggos satsning i Norge, har også bakgrunn fra Tesla. 

- Storbyer som Oslo og København har vært mer eller mindre nedstengt det siste året. I denne perioden har vi sett at forbrukerne og næringsliv er blitt enda mer bevisste på å ta bærekraftige valg. Når byene nå åpner opp, vil ikke drosjekundene lengre bli hentet i dieselbiler, de vil bli kjørt miljøvennlig. Viggo vil bare ha elektrisk biler, og tidspunktet for en storsatsning i Oslo er derfor perfekt, sier Joar S. Tenfjord, administrerende direktør i Viggo Norge.

Viggo planlegger å være tilgjengelig på apper og taxiholdeplasser i Oslo, allerede fra august. I løpet av det første året forventer selskapet å vokse til 100 biler. Viggo satser spesielt mot bedriftsmarkedet og håper på samarbeid med selskaper som DnB, Equinor, PwC og Telenor hvor bærekraftige løsninger er og blir en del av hverdagen.

- Det er avgjørende at næringen tenker nytt. Drosjemarkedet i Oslo er preget av knallhard konkurranse, men vi har stor tro på at kombinasjonen av miljøvennlige biler, god service og innovativ teknologi vil gi oss et viktig fortrinn. Dette gjelder ikke minst for bedriftsmarkedet hvor norske selskaper har klare ambisjoner om å redusere utslipp og kun bruke miljøvennlig transport. I løpet av de siste to årene har Viggo lykkes med å etablere seg godt i det danske markedet. Vi er overbevist om at skal klare det samme i Norge og gleder oss til å komme i gang, sier Tenfjord i Viggo Norge. 

Danmark startet gjenåpningen etter korona i slutten av april. Kombinasjonen av vaksinepass og massetesting har ført til at forbrukeres tillit til økonomien nå er like høy som før korona. Handel, uteliv, reiseliv og næringslivet for øvrig opplever en sterk vekst. Dette har igjen bidratt til en boom for danske Viggo- og bedre timelønn for sjåførene.

- Viggo er nå i ferd med å rekruttere partnere i Oslo og vi opplever stor interesse fra mange som ønsker å kjøre for oss. Det er avgjørende å finne en modell som gir bærekraftige betingelser til våre partnere. Dette innebærer at de må ha en timelønn man kan leve av. Skal vi tilby våre kunder god service må vi ha sjåfører som både trives i jobben og vil satse sammen med oss. Dette har Viggo klart i København og vil være avgjørende når vi nå satser offensivt i Oslo, sier Tenfjord.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Viggo

Viggo
ViggoViggo er et dansk selskap som ble lansert i København i 2019. Selskapet er nå rangert som det beste mobilitet selskapet i Danmark, med 4,9 stjerner i AppStore.I tillegg til København, har Viggo biler i Århus og blir bruk av over 70.000 kunder. Når kundene bruker Viggo vil man få en oversik t på forskjellene i CO2 utslipp som følge av at man bruker en nullutslipps bil sammenliknet med en fossildrevet drosje.