Den Norske Opera & Ballett

Danserne tyvstarter ballettsesongen

Del

Før den offisielle ballettsesongen i Operaen åpner, viser danserne i Nasjonalballetten sine egne koreografier på Scene 2, 23. og 24. august.

Foto: Victoria F. Amundsen
Foto: Victoria F. Amundsen

Nasjonalballetten RAW er et resultat av dansernes eget brennende engasjement for dans, og en mulighet for publikum til å oppleve noen av landets beste dansere i fri dressur. Årets forestilling byr på ni nyskapte danseverk, koreografert og fremført av dansere i Nasjonalballetten.

– I denne forestilling får vi muligheten til å vise hva vi kan, og vi får utfordret oss selv som dansere og kunstnere uten begrensninger. Koreografene spenner fra våre yngste talenter i Nasjonalballetten UNG, til noen av våre mest erfarne ballettsolister. Noen har jobbet profesjonelt med koreografi, andre prøver seg for første gang. Det er en kreativ dugnad hvor vi alle lærer noe nytt, forteller danser og prosjektleder Samantha Lynch.

I tillegg til de kunstneriske bidragene, står danserne også for teknisk produksjon og gjennomføring av arrangementet, fra scenografi og lyssetting til sminke og rigging. Overskuddet fra forestillingen går til et veldedig formål, i år har danserne valgt CP-foreningen.

– CP-foreningen gjør et flott og viktig arbeid, ikke minst med å legge til rette for aktiviteter for barn og unge. I tillegg til å støtte foreningen økonomisk, samarbeider vi om å gi medlemmene opplevelser i dansestudioene våre det neste året, forteller Lynch.

Premiere 23. august, Scene 2

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og pressebilletter, vennligst kontakt kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Foto: Victoria F. Amundsen
Foto: Victoria F. Amundsen
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom