Bilder Nordic School of Photography

Damian Heinisch aktuell med plass på Høstutstillingen 2018

Del

Bilder Nordic School of Photography gratulerer foreleser, Damian Heinisch, med plass på Høstutstillingen 2018.

Førtifem av Damian Heinisch
Førtifem av Damian Heinisch

Damian Heinisch

Damian Heinisch er en anerkjent fotograf basert i Oslo. Han har en mastergrad i visuell kommunikasjon fra Folkwang-skolen i Essen. Etter å ha tilbrakt barndommen i Polen og tatt utdanning i Tyskland, flyttet han til Norge i 2001. I over 30 år har landskapet og refleksjoner rundt miljø og arkitektur vært i sentrum av arbeidet hans. Heinisch er Leica-ambassadør i Norge, og hans arbeid har blitt stilt ut i solo- og gruppeutstillinger over hele verden. 

Ved Bilder Nordic School of Photography underviser Damian blant annet i porteføljeutvikling, og er en uerstattelig ressurs og inspirasjon for studentene.

Førtifem

Heinisch er nå aktuell med en plass på Høstutstillingen. Prosjektet heter «Førtifem», og er en skildring av en togreise fra Oslo til Debalzewo i Ukraina. Her går han i sine forfedres fotspor. Under andre verdenskrig ble begge besteforeldrene til Damian Heinisch deportert med tog fra Gliwice, en by som markerte grensen mellom Polen og Tyskland, til Ukraina. I en almanakk skildrer farfaren den dramatiske togreisen vinteren 1945, frem til sin død i arbeidsleiren i Ukraina. Denne almanakken ble starten på det som skulle bli Damians hittil største prosjekt, og i 2013 satte han seg på toget sørover.

Damians aktuelle prosjekt «Førtifem» er et sidespor fra hans største hovedprosjekt, og gikk ut på å reise til de viktigste destinasjonene i familiens historie. Ruten inkluderte Gliwice i Polen, hvor halvparten av hans familie fortsatt er bosatt. Videre gikk reisen til Essen i Tyskland, hvor hans far bodde, og til slutt Donbas-området i Ukraina, der bestefarens ukjente grav ligger.

-Historien jeg forteller representerer ikke bare noe spesielt personlig, men konsekvensene av disse historiske hendelsene har påvirket livene til utallige familier i Europa og verden som helhet, både i fortiden og i dag. Det er så mange som kan relatere til det. Både min bestefar og min far har båret denne byrden og dette ansvaret, som nå faller på meg. Det er viktig at min generasjon og fremtidige generasjoner følger denne historien. At de ser utover sin egen tid, og forstår de historiske linjene, slik at vi ikke gjentar tidligere feil. Vi må se ting som de var, for å forstå ting som de er nå.

 

Ler mer om Damian, prosjektet og Høstutstillingen her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Førtifem av Damian Heinisch
Førtifem av Damian Heinisch
Last ned bilde

Om Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

24 14 66 80http://www.bildernordic.no

Følg saker fra Bilder Nordic School of Photography

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bilder Nordic School of Photography på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bilder Nordic School of Photography

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom