Norges Fotballforbund

Dagens landskamp på Ullevaal mellom Norge og Israel avlyses

Del
Nye vurderinger fra Helsedirektoratet har ført til at Helsedirektør Bjørn Guldvog sterkt anbefaler at kampen ikke blir spilt.

Tirsdag ga kommuneoverlegen i Oslo klarsignal for at kampen kunne spilles etter at en spiller testet positivt på covid-19 i den israelske troppen. Spilleren ble isolert fra den øvrige troppen, sammen med andre spillere han hadde spist middag sammen med. Dermed var situasjonen avklart, og kampforberedelsene kunne fortsette.

I et møte i onsdag formiddag og i et påfølgende brev til Norges Fotballforbund mener Helsedirektoratet at det er en risiko for smitte blant spillere og støtteapparat dersom dagens landskamp mellom Norge og Israel blir gjennomført.

- Det er selvsagt trist å avlyse en kamp timer før avspark. Det understreker samtidig alvoret i situasjonen vi står i. Over 500 landskamper i Europa er gjennomført denne høsten. Derfor er vi trygge på at protokollene gir den nødvendige smittevernfaglige rammen rundt kampene som spilles. Når nå helsemyndighetene er usikre på risiko for spredning etter et smitteutbrudd i den israelske troppen og anbefaler å avlyse kampen, så følger vi selvsagt dette, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Kampen skulle gjennomføres innenfor den strenge UEFA-protokollen, samt i dialog med smittevernoverlegen i Oslo kommune. Mandag ettermiddag ankom det israelske landslaget i charterfly til Norge. I henhold til UEFA-protokollen var spillerne testet før avreise, og ble testet på nytt ved ankomst til Norge. Tirsdag formiddag ble det kjent at en israelsk landslagsspiller testet positivt for Covid-19. Kommuneoverlegen i Oslo kommune var i dialog med den israelske landslagslegen og Helsedirektoratet. Spilleren ble satt i isolasjon, og ytterligere tre spillere han hadde vært i nærkontakt med ble satt i karantene. Senere ble det kjent at to av spillerne i karantene hadde hatt korona tidligere. Kommuneoverlegen meddelte til NFF tirsdag ettermiddag at kampen kunne spilles, med unntak av spilleren i isolasjon og den ene som fortsatt sitter i karantene.

 - Nettopp på grunn av en streng og effektivt UEFA-protokoll, så har det som har vært av smittetilfeller blitt raskt avdekket og håndtert på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Det er også bakgrunnen for at myndigheter over hele Europa tillater kamper i toppfotballen – nasjonalt som internasjonalt. Fordi fotballen tar smittevern på alvor og har ressursene til å følge opp. Vi har selvsagt forståelse for at det settes spørsmålstegn ved gjennomføring av en landskamp når smittetallene nå går opp. Dette er ett av flere dilemma vi har stått i det siste året. I hele år har vi vært opptatt av å gjennomføre aktivitet innenfor smittevernfaglige trygge rammer. Aldri på bekostning av smittevern, avslutter Terje Svendsen, president i Norges Fotballforbund.

Fakta om kampen Norge - Israel:

  • Denne uken ble A-herrer samlet for en landslagsperiode der det skal spilles tre kamper på åtte dager, hjemme mot Israel, borte mot Østerrike og Romania.
  • Landskampen mot Israel er en del av Nations League-konseptet. Kampen gir tellende poeng på FIFA-rankingen som igjen bestemmer seedingsnivå i VM-kvalifiseringen.
  • Spillerne testes syv ganger på to uker. Før avreise, ved ankomst og underveis. Hele troppen lever i karantene og blir febertestet hver dag. I tillegg er det en egen «koronalege» med på samling til A-herrer, i tillegg til legen som alltid er med.

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

21 02 93 00https://www.fotball.no

Følg pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

Kronikk: Fotballklubbenes grønne mulighet6.3.2024 10:50:38 CET | Pressemelding

Til redaksjonen, Her er en kronikk fra fotballpresident Lise Klaveness + bilde til fritt bruk for redaksjonen. Fotballklubbenes grønne mulighet Norske kunstgressbaner bidrar til fantastisk aktivitet, men også til store utslipp av mikroplast i naturen. Heldigvis har det kommet en løsning for norske klubber – og en gyllen mulighet for trenerne. Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund En lang vinter går mot vår. Sikre tegn er mindre snø og mer synlig gummigranulat – disse små sorte kulene som har vært helt avgjørende for kunstgresseventyret i Norge, aktivitetstilbud og sosiale felleskap for nesten 350 000 spillere – året rundt. Slagsiden av eventyret er naturligvis miljøaspektet. Kunstgressbaner står for det nest største landbaserte utslippet av mikroplast i naturen. Problemet er at gummikulene i for stor grad fortsatt havner på avveie. Alle som har vært på en kunstgressbane vet hvor enkelt de svarte kulene lurer seg inn i hjemmet. Hvert år er det estimert at 1500 tonn mikroplas

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye