Goethe-Institut

Dagens Europa sett fra tegneblyanten

Del

Goethe-Institut har startet opp et stort, internasjonalt prosjekt. «Picture Politics» skal både utfordre, inspirere og informere. Gjennom tegninger skal tegnere komme med sine inntrykk av ytterliggående tendenser innen nasjonalisme og høyreekstremisme i Europa. Tegningene skal beskrive kunstnernes oppfatning av situasjonen, og kanskje tegningene kan belyse den bedre eller komme med løsninger?

Prosjektet kan både være et samarbeid og ytringer fra enkelttegninger. Utgangspunktet er at tegnere fra flere land møtes på en workshop, og der kan de inspirere og bli inspirert av andre til å lage tegninger ut fra denne tematikken. Den første workshopen ble gjennomført i Sverige i oktober, og nå blir det nye samlinger i flere land. I forbindelse med tegneseriefestivalen Stribefeber i Kristiansand 25.-27. november møtes tre norske og to tyske tegneserietegnere for å lage sine kunstneriske fremstillinger.

Det er en spennende og variert samling kunstnere som kommer til workshopen i Kristiansand. Øyvind Sagåsen lager tegneserien «Radio Gaga», som går i en rekke norske aviser samt tegneseriebladet «Pondus». Ida Neverdahl er en av landets største tegneserietalenter med fast plass i tegneserieheftet «Nemi» med tegneserien «Gelé». Neverdahl har også hatt utgivelser på engelsk og polsk, og hun publiseres jevnlig på det engelskspråklige nettstedet VICE. Karstein Volle bor i Finland, og i Norge er han best kjent for tegneserien «Fakta fra verden» og hans samarbeid med Knut Nærum, «Muffens». Fra Tyskland kommer den fremadstormende tegneren og animatøren Karolina Chyzewska og den mer etablerte Elke Renate Steiner. Steiner er spesielt opptatt av menneskerettigheter i sitt arbeid, mens Chyzewska har sett på identitet, nasjonalitet og tilhørighet i sine tegneserier.

Prosjektet fortsetter med at tegnerne i løpet av 2017 lager nye tegninger basert på denne tematikken. Tegningene skal publiseres på internett og i aviser rundt omkring i Europa.

Nøkkelord

Kontakter

Goethe-Institut Norwegen

Jeanette Danzer/ Kristian Hellesund
Tlf.: +47 22057874
jeanette.danzer@oslo.goethe.org
http://www.goethe.de/norge
facebook.com/goethenorwegen

Bilder

Lenker

Om Goethe-Institut

Goethe-Institut
Goethe-Institut
Grønland 16
0188 Oslo

+47 22 05 78 80http://www.goethe.de/oslo

Goethe-Institut er Forbundsrepublikken Tysklands kulturinstitutt og finnes over hele verden.

Vi støtter utbredelsen av det tyske språk i utlandet og tar del i det internasjonale kulturelle samarbeidet. Vi formidler bred kunnskap om Tyskland gjennom informasjon om tysk samfunnsliv, politikk og kultur.

Følg saker fra Goethe-Institut

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Goethe-Institut på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Goethe-Institut

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom