Goethe-Institut

DAGEN DERPÅ – Jan-Werner Müller, Douglas Rossinow, Anders Ravik Jupskås og Ingrid Brekke om populisme og det amerikanske presidentvalget.

Del

Resultatet av det amerikanske presidentvalget vil foreligge denne onsdagen. I samarbeid med Goethe-Institut åpner Litteraturhuset dørene for sammen å bearbeide inntrykkene og for i fellesskap å analysere en valgkamp som for norske velgere framstår som en sjelden oppvisning i politisk populisme.

Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo

Dato: 09.11.2016, kl. 19

Språk: Engelsk

https://www.facebook.com/events/327941534232088/

Den tyske politiske teoretikeren Jan-Werner Müller har siden 2005 undervist ved Princeton University. Han er nå aktuell med utgivelsen Hva er populisme?, der han plasserer Donald Trump sammen med Silvio Berlusconi, Marine Le Pen og Hugo Chávez i det han kaller en global populistisk trend.

Hvordan skal man forstå denne utviklingen? På hvilken måte er populismen en trussel mot det bestående politiske landskapet? Og på den andre siden: I hvor stor grad er populismen et resultat av at det tradisjonelle representative demokratiet mislykkes?

Statsviter Anders Ravik Jupskås er nestleder ved Senter for ekstremismeforskning, UiO, og har undersøkt politiske fenomener som høyreekstremisme og populisme. Historiker Douglas Rossinow har amerikansk samtidshistorie som fokus i sine akademiske undersøkelser. Ingrid Brekke er utenriksjournalist i Aftenposten og forfatter av bl.a. Angela Merkel – et europeisk drama. Sammen med Müller diskuterer de nå populismen som fenomen og samler sammen restene etter et presidentvalg.

Arrangementet foregår på engelsk og er arrangert med støtte fra Goethe-Institut Norwegen.

Nøkkelord

Kontakter

Goethe-Institut Norwegen

Jeanette Danzer
Tlf.: +47 22057874
jeanette.danzer@oslo.goethe.org
http://www.goethe.de/norge
facebook.com/goethenorwegen

Bilder

Lenker

Om Goethe-Institut

Goethe-Institut
Goethe-Institut
Grønland 16
0188 Oslo

+47 22 05 78 80http://www.goethe.de/oslo

Goethe-Institut er Forbundsrepublikken Tysklands kulturinstitutt og finnes over hele verden. Vi støtter utbredelsen av det tyske språk i utlandet og tar del i det internasjonale kulturelle samarbeidet. Vi formidler bred kunnskap om Tyskland gjennom informasjon om tysk samfunnsliv, politikk og kultur.

Følg saker fra Goethe-Institut

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Goethe-Institut på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Goethe-Institut

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom