Universitetet i Bergen (UiB)

Dag Rune Olsen går av som rektor ved UiB

Del

Rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen har valgt å tre til side fra stillingen som rektor ved UiB. Det skjer etter at Olsen har takket ja til ny stilling som rektor ved UiT Norges Arktiske universitet (UiT) med oppstart 1.august.

– Jeg ønsker ikke å stille organisasjonen eller meg selv i situasjoner der det kan oppstå interessekonflikter, sier Olsen.

Etter snart åtte år som rektor ved Universitetet i Bergen har Dag Rune Olsen valgt å gå av som rektor ved UiB med virkning fra mandag 4. januar kl 12. Olsen tiltrer som ny rektor ved UiT 1.august, men vil allerede i vår være involvert i arbeidet ved UiT.

– UiT ønsker at jeg kan arbeide inntil 1 dag i uken med innspill saker som skal fremmes for UiT-styret i vårsemesteret. Disse er i all hovedsak knyttet til rekruttering og overgang til enhetlig ledelse, likevel er det riktig å si at dette har hatt betydning for min konklusjon. At jeg trer til side i Bergen vil fjerne enhver form for tvil knyttet til interessekonflikt, sier Olsen.

Olsen vil fortsatt være ansatt ved Universitetet i Bergen frem til han tiltrer ved UiT og vil disponere arbeidsoppgaver og arbeidstid på oppdrag fra universitetsdirektør Robert Rastad.

Fra samme tidspunkt som rektor fratrer, vil prorektor Margareth Hagen fungere i rektorrollen. I henhold til UH-loven kan styret fastsette at prorektor overtar som rektor hvis denne fratrer i løpet av siste året i funksjonsperioden. Universitetsdirektøren vil innkalle til ekstraordinært styremøte i løpet av uken og legge fram for styret en sak der det foreslås at Margareth Hagen overtar som rektor frem til 1. august 2021.

– Jeg vil takke Dag Rune Olsen for den store innsatsen han har gjort som rektor ved UiB i over 7 år, sier Hagen. Hun sier at det venter mange viktige oppgaver for både UiB og sektoren i det neste halvåret, for eksempel knyttet til styringsmelding og ny UH-lov. 

– Sammen med det øvrige rektoratet vil jeg sørge for at vi har en klok håndtering av disse prosessene i tett samspill med hele organisasjonen. Universitetet i Bergen er en solid og stødig organisasjon. Jeg ser fram til godt samarbeid med faglig og administrativ ledelse de kommende månedene, sier Hagen.

– Når jeg fratrer har jeg vært ansatt ved UiB i nær 12 år, i nær åtte av disse som rektor. UiB har vært en svært god arbeidsplass med særdeles spennende oppgaver; det blir naturligvis vemodig å ta farvel, sier Olsen.

Kontakter

Margareth Hagen, fungerende rektor UiB
Tel: 416 19 662

Robert Rastad, universitetsdirektør UiB
Tel: 416 01 787

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom