Norges idrettsforbund

Dag Endal er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel

Del

Dag Endal er én av totalt 11 fylkesvinnere som kjemper om den gjeve prisen Årets ildsjel. Fredag ble han overrasket av Kjetil André Aamodt. Prisen deles ut på Idrettsgallaen i Trondheim 8. januar.

Dag Endal ble overrasket av Kjetil André Aamodt. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Dag Endal ble overrasket av Kjetil André Aamodt. Foto: Karl Filip Singdahlsen.

Endal omtales som et skolebokeksempel på hva en ekte ildsjel er. En som stiller opp, gjør de små (og store) tingene som betyr så mye for mange, snakker med alle uavhengig av bakgrunn, og som sørger for at alt går rundt i idrettslaget.

Se video fra overraskelsen og last den ned her.

Juryens begrunnelse:

Dag Endal har en finger med i spillet på det meste som skjer i Haugerud Idrettsforening. Klubbens gode rykte og det at klubben handler om mye mer enn idrettsaktivitet, er takket være ildsjelen Dag Endal som står i spissen for det hele. Endal er en ekte menneskekjenner som finner de riktige folka til å være med på å dra laget. Han har en helt spesiell evne til å se det i andre som gjør at de kan bidra med sitt beste, samtidig som han legger ned en enorm innsats selv som styreleder i klubben. Drivet hans drar andre i gang. Endal holder styr på det meste; han låser opp dører og slår på lyset på banen, han deltar i politiske møter og på foreldremøter, han skriver rapporter og stepper inn i grupper, han tar de vanskelige samtalene og modererer diskusjoner når det trengs, han ser muligheter og tar sjanser med blikket fremover, husker bursdagen til alle og viser ekte omsorg og varme. For Endal handler det ikke om du er gammel eller ung, fra Eritrea eller Toten, kristen eller muslim, om du driver med idrett på toppnivå eller går på barnetrim – han møter deg som du er. Dag Endal er hel ved.

Årene 2020 og 2021 har vært utfordrende for idretten. For Haugerud IF har det vært lange måneder uten aktivitet og bekymring for alle barn og unge som mister så mye. Samtidig har klubben evnet å utnytte de mulighetene som har dukket opp. Plutselig ble det åpnet litt opp sommeren 2020, og klubben fikk dratt i gang tidenes aktivitetssommer på kort tid. Det ble hundrevis av aktivitetstimer og titalls ungdommer i sommerjobb. Sommeren 2021 kunne klubben gjenta suksessen, og tilbudet ble enda større og bredere. Sommerens aktiviteter har gitt et etterlengtet tilbud til alle som måtte holde seg hjemme og førte til medlemsvekst for klubben. Dag Endal ofret sommerferien for å jobbe fra morgen til kveld. Endal legger ned en uegennyttig innsats i det frivillige arbeidet som er helt ekstraordinær.

Om priskategorien Årets ildsjel:

Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere. Vinneren mottar prisen for Årets ildsjel under Idrettsgallaen. Årets ildsjel deles ut i samarbeid med Norsk Tipping.

Følgende kriterier må være oppfylt for å bli nominert:

1. Årets ildsjel har, uansett alder, gjort en solid frivillig, uegennyttig innsats i idretten utover det man kan forvente i den spesielle tiden vi har vært igjennom.
2. Årets ildsjel kan ikke være ansatt i klubben

Det velges ut 11 fylkesvinnere som i november 2021 vil bli overrasket av en idrettsprofil. Juryen for Årets ildsjel vil plukke ut tre finalister av de 11 fylkesvinnerne. Juryen består av Kjetil André Aamodt, Marit Bjørgen, Olaf Tufte, Aida Dahlen, Are Strandli, Heidi Støre, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Silje Norendal og Berit Kjøll. 

Les mer om Idrettsgallaen

Kontakter

Bilder

Dag Endal ble overrasket av Kjetil André Aamodt. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Dag Endal ble overrasket av Kjetil André Aamodt. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Last ned bilde
Dag Endal er Oslos fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Dag Endal er Oslos fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom