SEAT

CUPRA til Norge med elBorn

Del

Elektriske el-Born er ett steg nærmere norske veier, og nå er det klart at modellen lanseres som CUPRA el-Born. Nå bekrefter SEAT Norge også at det dynamiske bilmerket CUPRA fra Barcelona endelig skal etableres i det norske markedet.

– Dette er en nyhet jeg har gledet meg til å kunne dele. Gjennom nyhetsbrevene våre kommer vi til å dele enda mer informasjon om ettertraktede el-Born og CUPRA fremover. CUPRA har alle forutsetninger for å gjøre el-Born til en modell som virkelig står ut på norske veier, og ambisjonene våre for el-Born vokser ytterligere når vi ser hva CUPRA har utrettet de siste årene, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for SEAT Norge i Harald A. Møller AS.

Racing-DNA

CUPRA, som tidligere var en del av SEAT-merkevaren står nå på egne ben. Med den nye administrerende direktøren, Wayne Griffiths, i spissen, åpnet de nylig et nytt og hypermoderne hovedkvarter kun et steinkast unna SEATs hovedkvarter i Martorell.

CUPRA er kjent fra bilsporten og racing er en viktig del av merkets DNA. Racing-genet skal dyrkes ytterligere både i design og kjøreegenskaper, noe som blant annet tydelig kommer til uttrykk i hybrid-SUVen Formentor, merkets første helt egne modell, som blant annet var i utstilt i Norge med SEAT On Tour i fjor. Uttrykksfullt design med raske linjer og skarpe kanter kjennetegner CUPRA, og det skal det bygges videre på nå som merket står på egne ben og skal lansere egne modeller.

I fjor tegnet også CUPRA en stor sponsoravtale med Barcelona, én av verdens aller største klubber med dedikerte tilhengere verden rundt. En tydelig indikator på satsingen fremover og retningen de ønsker å gå. CUPRA står for entusiasme, design og dynamiske kjøreopplevelser. De siste årene har merket hatt en betydelig vekst og de planlegger stor satsing de kommende årene, nå også helelektrisk.

Første helektriske CUPRA

CUPRA Formentor er en ladbar hybrid, men nyheten om at el-Born nå blir den første helelektriske modellen vitner om at det satses på elektriske drivlinjer, og at det på ingen måte trenger å gå på bekostning av et utpreget racing-DNA – snarere tvert imot.

– Det er en gladnyhet til alle de som venter på el-Born. Bilen nærmer seg markedet vårt, og på veien får den et CUPRA-DNA som virkelig skaper entusiasme. Vi har sett med stigende interesse på at det spennende som skjer med CUPRA-merkevaren, og merket oss den voldsomme interessen som ble vekket her i Norge da CUPRA Formentor ble vist på norsk jord i fjor, sier Ågotnes.

el-Born, som for første gang ble vist på bilmessen i Geneve i fjor, har vekket stor interesse i Norge. Med iøynefallende design, lang rekkevidde og god plass, er det en attraktiv bil for mange norske bilkjøpere. Bilen er bygget på Volkswagens MEB-plattformen og skal bygges på Zwickau-fabrikken i Tyskland, hvor Volkswagens ID3 også bygges. CUPRA el-Born kommer til norske veier i 2021.

– Designet blir et konkurransefortrinn for vår el-Born, og de som kjenner CUPRA-merkevaren fra tidligere vet at kjøreopplevelsen blir det samme. Foreløpig er det for tidlig å dele mer konkret informasjon om pris, men det er klart at vi skal bite godt fra oss også her. Vi har store forventninger til el-Born, og de blir ikke mindre av at el-Born lanseres som det elektriske flaggskipet til CUPRA, sier Ågotnes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om SEAT

SEAT
SEAT
PB 6671 Etterstad
0609 Oslo

SEAT, et bilmerke fra Barcelona, nå i Norge. Vi skal gjøre ting på en ny måte, fordi fremtidens bilhold handler om å gjøre livet enklere. Vi skal selge biler på nett - og det skal være enkelt. Enkelt, raskt og effektivt - akkurat slik du forventer det.

Helt siden 1957 har vi produsert biler tilpasset folks behov og ønsker. Med fokus på teknisk innovasjon, stilren design og pålitelig sikkerhet. Og når vi nå tar et steg inn i delingsøkonomien skal vi være et enda bedre valg for flere. Fremtidens bilbrukere eier ikke nødvendigvis bilene selv eller alene. Derfor kan alle nye SEAT-modeller utstyrt med teknologi som muliggjør sameie og deling.

Alle våre biler er designet og utviklet med bærekraftighet i fokus. Vi drifter dessuten bilindustriens største solenergianlegg på 276.000 m2, som reduserer våre CO2-utslipp med 7.000 tonn hvert år.

Følg pressemeldinger fra SEAT

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SEAT på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SEAT

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom