CUPRA

CUPRA Born, merkets første helelektriske bil, oppnår 5 stjerner i EURO NCAP

Del

- CUPRAs første helelektriske modell er blant markedets sikreste med høy score i alle fire kategorier; beskyttelse av voksne (93%), beskyttelse av barn (89%), ubeskyttede trafikanter (73%) og assistentsystemer (80%) - CUPRA Borns resultater føyer seg inn i rekken av de gode resultatene fra både CUPRA Formentor og CUPRA Leon, som begge oppnådde 5 stjerner

Martorell, 06-07-2022–CUPRA Born, merkets første helelektriske bil, som både leverer kjøreglede, personlighet og helt nye impulser for norske veier, leverte på linje med andre modeller fra merket meget gode resultater i kollisjonstesten Euro NCAP.

Dette er sterke resultater for CUPRA Born og den slår nå følge med CUPRA Formentor og CUPRA Leon som 5-stjerners bil. Dette understreker at merket er dedikert til å levere biler som både leverer ytelse, men også maksimal sikkerhet.

Cupra er dedikert til å ikke bare levere følelser, men også biler med den høyeste sikkerhetsstandarden på markedet» sier Dr. Werner Tietz, Direktør for forskning og utvikling hos CUPRA. «Vi har bevist det tidligere med CUPRA Formentor og CUPRA Leon, og nå beviser vi vår dedikasjon til sikkerhet med CUPRA Borns 5-stjerners score»

 

Høyt nivå av sikkerhets- og assistansesystemer

CUPRA Borns gode score er takket være bilens høye nivå av sikkerhets- og assistansesystemer.

Disse systemene inkluderer autonom nødbrems, trafikkskilt-gjenkjenning, lysassistent og krasjassistent. I tillegg er bilen utstyrt med fotgjenger- og syklistdeteksjon, nødstyringsassistent, og nødanropsfunksjon. Sammen med disse leveres bilen med syv airbagger, inkludert senterkollisjonspute mellom forsetene. Slik er CUPRA Born en av de sikreste bilene på markedet, selv etter å ha blitt testet mot EURO NCAPs nyeste og enda strengere metoder.

CUPRA Born: en av de sikreste bilene på markedet.

CUPRA Borns resultater i alle testens aspekter viser hvordan bredden av tilgjengelige assistentsystemer bidro til sluttresultatet; beskyttelse av voksne (93%), beskyttelse av barn (89%), ubeskyttede trafikanter (73%) og assistentsystemer (80%).

Etter at Euro NCAP endret sine testprosedyrer har CUPRA jobbet hardt for å sikre at modellene fortsetter å oppnå høye resultater. At CUPRA Born nå oppnår samme høye resultat som CUPRA Formentor og CUPRA Leon er bevis på merkets mål om å levere så sikre biler som mulig.

"Dette er en gledelig suksess for hele CUPRA-teamet" sier Ole Ågotnes, direktør for CUPRA Norge. "Et høyt sikkerhetsnivå i våre biler er alltid svært viktig, og det er en integrert del av utviklingen av alle våre modeller. Med 5 stjerner er CUPRA Born et klart bevis for det" fortsetter Ågotnes.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om CUPRA

CUPRA
CUPRACUPRA er et ukonvensjonelt utfordrermerke tuftet på design og ytelser som inspirerer verden fra Barcelona. CUPRA ble lansert i 2018 som et frittstående merke, og har et eget hovedkontor i Martorell, Barcelona.

I 2020 videreførte merket sin positive trend med en vekst på 11 prosent og 27.400 solgte biler. Til veksten bidro markedsintroduksjonen av CUPRA Formentor, den første modellen som er unikt designet og utviklet for CUPRA. I 2021 har CUPRA som mål å bevise at elektrifisering og sportslighet passer perfekt sammen, med lanseringen av CUPRA Formentor e-HYBRID og den fullelektriske modellen CUPRA Born. CUPRA Tavascan blir merkets andre helelektriske modell når den lanseres senere.

CUPRA deltar i år i det elektriske offroad-SUV-mesterskapet Extreme E. Videre er merket også FC Barcelonas offisielle bil- og mobilitetspartner.

Følg pressemeldinger fra CUPRA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra CUPRA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CUPRA

Thomas Schäfer blir ny styreleder i SEAT S.A.4.7.2022 14:24:34 CEST | Pressemelding

Thomas Schäfer, direktør for Volkswagen, er utnevnt som styreleder i SEAT med effekt fra 8. juli 2022. Utnevnelsen er en del av en større endring i Volkswagengruppen fra 1. juli, som inkluderer at Schäfer blir nytt styremedlem i «Volume Brand Group». Denne gruppen inkluderer Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, SEAT/ CUPRA og ŠKODA. Felles mål: Å øke samarbeidstakten i gruppen, utnytte fullt synergipotensiale, og å redusere kostnader og kompleksitet på en bærekraftig måte.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom