CUPRA

CUPRA bekrefter deltagelse i Extreme E 2022

Del

Samtidig som de første produksjonsmodellene av elbilen CUPRA Born ankommer norsk jord, er ABT CUPRA XE-teamet på vei til finalerunden i det helelektriske racing-mesterskapet Extreme E.

Nå bekrefter CUPRA deltakelse også i 2022-sesongen av den helelektriske racingserien.  

Svenske Mattias Ekström og tyske Jutta Kleinschmidt beholder styringen når ABT CUPRA XE-teamet tar fatt også på kommende sesong.

- Extreme E er en arena CUPRA bruker for å utvikle de modellene som blir tilgjengelig i markedet. Med racing som en viktig del av merkets opprinnelse, og en kompromissløs satsing på elektrifisering, er Extreme E en satsing som staker ut kursen for CUPRA videre, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for CUPRA Norge i Harald A. Møller AS.

Extreme E er elektrisk offroad-racing under FIA-paraplyen, hvor el-SUV-er konkurrerer under ekstreme forhold over store deler av verden. Løpene gjennomføres på steder som på ulike måter stiller ekstra tøffe krav til lagene som deltar, samtidig som de er utpekt for å øke bevisstheten rundt klimaspørsmål og sårbarheten for klimaforandringene. Løp er gjennomført i alt fra ørkenlandskap i Saudi-Arabia til arktiske områder.   

Et annet viktig element i Extreme E-serien er målet om å bedre kjønnsbalansen i motorsport, med kravet om at alle lag skal bestå av en kvinnelig og en mannlig sjåfør.

CUPRA deltar med sin e-CUPRA ABT XE1, en helelektrisk off-road SUV med 550 hestekrefter. Innsatsen i mesterskapets forrige runde, hvor de sikret seg en andreplass, flyttet teamet opp på en femteplass i mesterskapet, kun 10 poeng unna en pallplass.

Årets siste løp gjennomføres nå i Jurassic X Prix i Dorset, England. CUPRA-teamets sjåfører Mattias Ekström og Jutta Kleinschmidt har lagt et godt fundament for kommende sesong, og tar sikte på å innta pallen i årets sesong.

- Extreme E er en kraftig miks av fart, vitenskap og bevisstgjøring for å akselerere elektrifiseringen og arbeidet med å redusere CO2-utslipp. Det harmonerer godt med hva vi i CUPRA også skal være en pådriver for, sier Ågotnes.  

Neste sesong starter i februar neste år, med CUPRA klare på startstreken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om CUPRA

CUPRA
CUPRACUPRA er kjent fra bilsporten og racing er en viktig del av merkets DNA. Racing-genet skal dyrkes ytterligere både i design og kjøreegenskaper, noe som kommer tydelig til uttrykk i merkets første helelektriske modell Born. Uttrykksfullt design med raske linjer og skarpe kanter kjennetegner CUPRA, som skal bidra til at en elektrifisert bilpark ikke behøver å være en kjedelig bilpark.

CUPRA-satsingen springer ut av Harald A. Møller AS, som har etablert suksess med digital tilstedeværelse, hjemlevering og en nettbutikk som gjør det enkelt og effektivt å kjøpe bil. CUPRA kan bestilles gjennom nettbutikken cupra.no.

Følg pressemeldinger fra CUPRA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra CUPRA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CUPRA

Thomas Schäfer blir ny styreleder i SEAT S.A.4.7.2022 14:24:34 CEST | Pressemelding

Thomas Schäfer, direktør for Volkswagen, er utnevnt som styreleder i SEAT med effekt fra 8. juli 2022. Utnevnelsen er en del av en større endring i Volkswagengruppen fra 1. juli, som inkluderer at Schäfer blir nytt styremedlem i «Volume Brand Group». Denne gruppen inkluderer Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, SEAT/ CUPRA og ŠKODA. Felles mål: Å øke samarbeidstakten i gruppen, utnytte fullt synergipotensiale, og å redusere kostnader og kompleksitet på en bærekraftig måte.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom