Norske Kokkers Landsforening

Culinary World Cup 2018 – Se De Norske Kokkelandslagene i innspurten til VM på Oslo S søndag

Del
Kokkelandslagene gjør de siste forberedelsene før de reiser til Culinary World Cup. (VM for kokkelandslag) i et arrangement som er åpent for publikum på Oslo S søndag 11.nov.2018 kl 1300.
Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen
Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen

VM arrangeres hvert fjerde år i Luxembourg, og er blant de to viktigste konkurransene for De Norske Kokkelandslagene – i tillegg til Culinary Olympics. Årets VM gjennomføres 24-29.11.2018.

Kokkelandslagets største oppgave og den mest faglig utfordrende er
Kulinarisk kunstprogram og Pastry art program.
Kokkelandslaget presenterer sine kunstverk fra denne oppgaven
for publikum på Oslo S søndag 11.nov.

Dette er det som blir presentert:

Fire forskjellige typer fingermat for seks (6) personer

• To (2) forskjellige typer tilberedes kaldt og serveres kaldt

• To (2) forskjellige typer tilberedt varm og servert kald

• En (1) plate en del med ett (1) stykke hver for presentasjon

En (1) kald fest / buffet tallerken for åtte (8) personer

En festlig / buffet tallerken bestående av

• Tre hovedelementer med en garnering for hvert hovedelement

• Endestykkene som skal plasseres på tallerkenen nær representativ skiver

• Bufféplaten må serveres med salat og minst to (2) sauser eller chutney på siden.

Salat er ikke garnering og må serveres separat. En bolle / tallerken for servering av salat / sauser / chutney må værepresenterte en del

Tre (3) forskjellige forretter for en (1) person

• En (1) varmstarter der alle komponenter skal være varme, vises kaldt

• To (2) kaldstarter hvor alle komponenter skal være kalde, vises kaldt

En (1) lakto-ovo vegetarisk tre-retters lunsjmeny for en (1) person

• Forrett skal kald eller varm, presenteres kald

• Hovedrett, tilberedt varmt, presenteres kaldt

• Dessert

Fine Dining Gastronomisk Meny for en (1) Person

• Bestående av 5 retter

• Dessert inkludert

Ved spørsmål, ta kontakt!

KONTAKTINFO:
Espen Wasenius
Daglig Leder NKL
Mobil: +47 957 74 569
E-post:
espen@nkl.no
www.nkl.no

Jørn Lie
Manager De Norske Kokkelandslagene
Mobil: +47 907 25 598
manager.kokkelandslaget@nkl.no

Bilder

Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen
Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen
Last ned bilde
Eksempel fra kokkelandslagets Kulinariske buffet fra Culinary Olympics 2016 Foto: Eirik Nilssen
Eksempel fra kokkelandslagets Kulinariske buffet fra Culinary Olympics 2016 Foto: Eirik Nilssen
Last ned bilde

Om Norske Kokkers Landsforening

Norske Kokkers Landsforening
Norske Kokkers Landsforening
Tollbugata 8A/B
0152 Olso

http://www.nkl.no

Norske Kokkers Landsforening er en nasjonal organisasjon som har til formål å fremme kokkefaget.

Følg pressemeldinger fra Norske Kokkers Landsforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kokkers Landsforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Kokkers Landsforening

Kokkelandslaget Community Catering lager lunsj til Landbruks- og matminister Olaug Bollestad27.9.2019 15:00:26 CEST | Pressemelding

Kokkelandslaget Community Catering har sin første gjennomkjøring av sin OL meny. De skal servere 120 gjester i personalrestauranten i regjeringskvartalet. Blant lunsjgjestene er Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Dere treffer Kokkelandslaget og ministeren i kantine R6, i Landbruks- og matdepartementet. Mandag 30. september kl. 10:30-11:30. Kokkelandslaget Community Catering skal lage en stor meny i OL, og oppgaven er krevende med tanke på mangfold, antall retter, bærekraft og med et strengt kostøre. I tillegg skal alt skje på tid, og denne dagen skal laget også gjennomføre på tidsskjema. Norske Kokkers Landsforening er stolte over at vi for første sender tre Kokkelandslag til KOKKE OL. Når Kokkelandslaget Community Catering, reiser til KOKKE OL 2020, reiser de som Norge sitt første landslag i denne kategorien. Uttrekk fra oppgaven: HOT KITCHEN PROGRAM – “RESTAURANT OF COMMUNITY CATERING”: Number of guests: 120 Service: self-service based on a free-flow-system, in addition one m

Håvard Werkland hos Scandic Nidelven i Trondheim til topps i NM i Kokkekunst 201828.9.2018 09:28:50 CEST | Pressemelding

10 kokker har denne uken kjempet om seieren og Kongepokalen i NM i kokkekunst, som ble arrangert i Trondheim 26. og 27. september. Etter to dagers intensiv jobbing ble Håvard Werkland hedret med HMK pokal torsdag kveld. I tillegg til norgesmestertittelen får Håvard Werkland delta i Nordisk mesterskap på Island neste år, og automatisk en plass i “veien videre til Årets kokk 2019”.

Her er finalistene til NM i Kokkekunst 2018!8.6.2018 13:14:38 CEST | Pressemelding

Deltagere og utvelgelse 15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen. Navnene ble offentliggjort 8. juni kl 10.00. Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september i Trondheim. Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet foresto kunngjøringen av de 12 finalistene sammen med konkurrranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug på pressekonferansen 8. juni. Oppgave NM i kokkekunst 2018 Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer: FORRETT: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten. HOVEDRETT: Yt

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye