COWI AS

COWI tildeles prosjekteringskontrakt med Equinor for havvindprosjektet Empire Wind

Del

Prosjektet blir et av de største av sitt slag innen offshore vind i Nord-Amerika.

Foto: Soren Gammelmark
Foto: Soren Gammelmark

COWI har blitt tildelt sitt største oppdrag for rådgivning innen offshore vind i USA til dags dato. Rådgivningsselskapet har blitt engasjert av Empire Offshore Wind – et joint venture mellom Equinor og bp. COWI skal levere komplett design av fundamenter til vindturbinene for Empire Wind 1 og 2. Vindturbinene skal installeres utenfor kysten av Long Island, New York.

Forventet produksjon av fornybar kraft i prosjektet er beregnet til mer enn 2 GW. Utviklingen av Empire Wind baseres på 15 MW vindturbiner og vil spille en betydelig rolle i staten New Yorks målsetning om å nå 70 % fornybar energi innen 2030.

COWI vil engasjere mer enn 100 eksperter til å arbeide med alle aspekter ved design av vindturbinenes fundamenter – fra grensesnitt mot turbintårn til forankring i sjøbunn, inkludert stål, geoteknisk og elektrisk design samt støtte til fabrikasjon, transport og installasjon.

Utviklingen av vindprosjektet dekker et areal på 323 km² og spenner over vanndyp fra 20 til 40 m. Designprosjektet for Empire Wind omfatter detaljprosjektering av 138 fundamenter med en diameter på ca. 9 m og en høyde på ca. 100 m.

– Vi er stolte av å få støtte Equinor og bp med å utvikle et av USAs største havvindprosjekter. Denne utviklingen er svært spennende, fordi prosjektet er komplekst og vil være en spydspiss i utviklingen av en ny industri i landet. Denne industrien vil hjelpe New York med å nå sine ambisiøse mål for bruk av fornybar energi. Offshore vind er i sterk fremvekst i USA og vi ser et stort potensial for våre ingeniører til å utvikle innovative løsninger for våre kunder i tiden fremover, sier Jan Erik Børja Berg, VP Offshore Wind & Renewables i COWI.

Empire Wind blir et nytt tilskudd til COWIs omfattende portefølje av prosjekter innen offshore vind i USA. Selskapet har tidligere blant annet vunnet en syvårs kontrakt for Vineyard Wind i Massachusetts. Selskapet har også sikret seg en rekke andre prosjekter langs øst- og vestkysten av USA innen havner, site-vurderinger, geotekniske analyser, offshore substasjoner og fundamentdesign for vindturbiner.

COWI har prosjektert løsninger for vindenergi i Europa siden 1980 og har prosjektert mer enn 1200 fundamenter til vindturbiner verden over.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Soren Gammelmark
Foto: Soren Gammelmark
Last ned bilde
Fra venstre: John Michael Hansen  (Vestas),
Knut Nordheim (Equinor),
Thomas Löhning (COWI). Foto: COWI
Fra venstre: John Michael Hansen (Vestas), Knut Nordheim (Equinor), Thomas Löhning (COWI). Foto: COWI
Last ned bilde

Om COWI AS

COWI AS
COWI AS
Postboks 6412 Etterstad
0605 Oslo

http://www.cowi.no

COWI er et av Norges ledende rådgivende ingeniørselskap innen rådgivning og prosjektering knyttet til bygninger, samferdsel, industri, energi, miljø og vann. 

Følg pressemeldinger fra COWI AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra COWI AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra COWI AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom