NGI

COVID-19-pandemi medførte reduksjon i seismisk støy

Del
Forskning publisert i tidsskriftet Science har vist at nedstengnings-tiltak for å bekjempe spredning av COVID-19 førte til 50% reduksjon i seismisk støy observert rundt om i verden tidlig til midten av 2020.
Kommunikasjonsmidler genererer støy og vibrasjoner
Kommunikasjonsmidler genererer støy og vibrasjoner
Ved å analysere måned-til-år lange datasett fra over 300 seismiske stasjoner rundt om i verden, viste studier at den seismiske støyen ble redusert i mange land og regioner. Dette gjorde det mulig å visualisere den resulterende "bølgen" som beveget seg gjennom Kina, for deretter å nå Italia, og rundt til resten av verden. 
  

Redusert aktivitet

Den seismiske nedkoblingen ser den totale effekten av fysiske / sosiale nedstengnings-tiltak, redusert økonomisk og industriell aktivitet og fall i turisme og reise. Den seismiske støystille perioden i 2020 er den lengste og mest fremtredende globale antropogene seismiske støyreduksjonen som er registrert.
  
Studien ble gjennomført etter at hovedforfatteren, Dr. Thomas Lecocq ved Seismology-Gravimetry, Royal Observatory of Belgium, fant ut at den beste måten å takle problemet med å analysere data fra hele verden var å dele sin metode med det internasjonale seismologiske fagmiljøet. Dette startet et unikt samarbeid med 76 forfattere fra 66 institusjoner i 27 land. Studiens hovedforfattere er basert i Belgia, Storbritannia, New Zealand og Mexico.
  

Den publiserte artikkelen i Science kan sees her.

  
NGI's Steven Gibbons er en av de mange medforfatterne til artikkelen I Science. Sammen med Mathilde B. Sørensen, førsteamanuensis i seismologi ved Universitetet i Bergen hadde Gibbons en artikkel om de norske erfaringene i Aftenposten Viten 24 april i år, "Da Norge ble stille". 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kommunikasjonsmidler genererer støy og vibrasjoner
Kommunikasjonsmidler genererer støy og vibrasjoner
Last ned bilde

Om NGI

NGI
NGI
Sandakerveien 140
0484 Oslo

22 02 30 00http://www.ngi.no

På sikker grunn

NGI – Norges Geotekniske Institutt – er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, der vi integrerer kunnskap mellom geoteknikk, geologi og geofysikk. Vår forskning gir kunnskap som styrker norsk næringsliv til å løse noen av de viktigste utfordringene vi står overfor innenfor klima, miljø, energi og naturfarer.

Siden opprettelsen av NGI på starten av 1950-tallet har vi tiltrukket oss dedikerte fagfolk og eksperter på bruk av geomaterialer som byggegrunn og byggemateriale, skredproblematikk og forurensning av grunnen. Utvikling og anvendelse av ny teknologi står helt sentralt i vår virksomhet for å finne bærekraftige løsninger og sikre at vi bygger et samfunn på sikker grunn. Vår ekspertise og løsninger er kjent og etterspurt i store deler av verden.

NGI er organisert som en privat stiftelse med hovedkontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim, forskningsstasjon for snøskred på Strynefjellet, kontor i Stryn, og utenlandskontorer i Houston, Texas, USA, og i Perth, Western Australia, i tillegg til samarbeidsavtaler med veletablerte selskap og institusjoner i store deler av verden.

Som en av hovedpartnerne støtter NGI Ingeniører Uten Grenser (IUG) økonomisk og gjennom å bidra med ingeniørkompetanse til IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra NGI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NGI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye