Airwing

COVID-19 - Spesialflygninger i Norge og til utlandet i forbindelse med Corona-situasjonen

Del

Det er etablert en ordning med pressekontakt med Airwing, som driver utstrakt spesialflyging som følge av Covid-19 situasjonen, i og til/fra Norge. Bl.a. for norske produksjonsbedrifter/leverandørindustri som hurtig trenger å hente eller forflytte spesialkompetanse, samt medisinsk/pasient- og forsikringstransport m.m.

Pressekontakt:
Det vil kunne være mulighet for pressen å delta på flygninger og i den grad redaksjoner er interessert i slike muligheter har Airwing etablert pressekontakt:
Bjørn Richard Johansen, pressekontakt/talsmann for Airwing, First House,
mobil 47 800 100 og e-post brj@firsthouse.no.

Kort om Airwing:
Selskapet ble etablert med norsk AOC i 2004 og har i dag fire småfly, to jetfly av typen Learjet 45 og to propellfly av typen Beechcraft King Air 200. Airwings sine Learjet 45 har ny innredning og har i charterkonfigurasjon en kapasitet på 8+1 passasjerer og i ambulansekonfigurasjon plass til to bårepasienter. Flyene har en rekkevidde uten mellomlanding på om lag 3.600 km, cruisehastighet på 860 km/t og kan således enkelt betjene hele Europa. En av selskapets Beechcraft King Air 200 har en kapasitet på 12 passasjerer. Den andre maskinen av typen Beechcraft King Air 200 har en mindre passasjerkapasitet, men kan også ta bårepasienter. Disse flyene har en noe kortere rekkevidde og lavere hastighet. Mer detaljer:www.airwing.no«Vår flåte».

Airwing har i flere år hatt kontrakt med GE for transport av radioaktiv diagnosevæske for kreft fra Gardermoen og til Tromsø, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Bergen. Selskapet flyr 5-9 turer per uke i slike transporter.

Siden januar har selskapet hatt en avtale med Luftambulansetjenesten HF (som er eid av de fire regionale helseforetakene) der Airwing flyr luftambulanse med base Tromsø hver partallsuke. Dette er et tiltak for å øke kapasiteten i forbindelse med Babcock-utfordringene.

Om Airwing

Airwing
Airwing

2060 Gardermoen

https://www.airwing.no/

Følg saker fra Airwing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Airwing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.