Plan International Norge

Costume x Envelope1976 x Plan

Del

I dag legges det eksklusive Equality-skjerf, designet av norske Envelope1976, ut for salg. Hele overskuddet går til Plan International Norge sitt arbeid for jenters rettigheter.

Foto: Janne Rugland
Foto: Janne Rugland

Dette er femte designersamarbeidet som Plan International Norge og motemagasinet Costume har for sin hjertesak. Årets plagg er designet av motehuset Envelope1976, som vant Årets norske designer under Costume Awards.

– Plans arbeid mot barneekteskap og retten til å bestemme over egen kropp og seksualitet er en sak vi i Envelope1976 brenner for. Initiativet til Costume og deres samarbeid med Plan har gjennom flere år satt viktige saker på dagsordenen, sier kreativ leder og medeier i Envelope1976, Celine Aagaard.

Costume er glade for at det norske motehuset deler deres hjertesak.

– Costume er store fans av Envelope1976 og dette skjerfet er så fint. Her gjelder det å være raskt ute for å sikre seg et. Det er veldig stas å kunne lansere vårt femte #Equality-prosjekt sammen med Plan, sier sjefsredaktør i Costume, Kine B. Hartz.

Årets samarbeid er et nydelig ullskjerf i lys beige- og kremfarge som kan brukes året rundt, enten som skjerf, sjal, hodeplagg, pledd eller som skjørt.

– For oss var det viktig å designe et produkt som er i tråd med Envelope1976 sine bærekraftige verdier, og som kan brukes uavhengig av sesong, stil og kjønn. Equality-skjerfet er tidløst, versatilt og designet for at det skal kunne brukes på begge sider – og av alle, forteller Aagaard.

– Vi håper skjerfet kan være et symbol på at vi står opp for hverandre, og er sammen i kampen for kvinners rettigheter, fortsetter hun.

Modellen Dunia fronter kampanjen

Det var ingen tvil om hvem som skulle fronte Equality-prosjektet i år. Den norske modellen Dunia A. Dosh brenner for likeverd og bærekraft – og var helt rett person for samarbeidet.
Da Costume spurte Dunia om hvorfor Equality-prosjektet var viktig for henne svarte hun:

– Fordi barn skal få lov til å være barn! Å bli giftet bort som barn tar fra deg muligheten til å leve et fritt liv. De fleste foreldre ønsker det beste for sine barn, men mangler kanskje kunnskap eller er bundet av gamle tradisjoner. Hvert år giftes det bort 12 millioner jenter rundt i verden. Bare vissheten om at det skjer burde gi oss styrke til å gjøre det vi kan, slik at vi sammen kan bekjempe barneekteskap.

Du kan lese hele intervjuet med Dunia i oktoberutgaven av Costume.

Støtter Jentefondet til Plan

Kjøper du Equality-skjerfet, går overskuddet til Plans Jentefond, og pengene er øremerket arbeid for jenters rettigheter og for at flere barn skal beskyttes mot barneekteskap og vold. At flere får utdanning og et helsetilbud, og at flere jenter får samme muligheten som gutter. For der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først.

– Pandemien har hatt store konsekvenser verdens over. Flere jenter giftes bort, vold og seksuelle overgrep øker, og færre jenter enn gutter kommer tilbake på skolebenken når skolene åpner igjen. Derfor er arbeidet for jentene viktigere enn noen sinne. Sammen skal vi bidra til å gjøre verden litt bedre for alle jentene, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

– Like rettigheter er noe vi fortsatt må jobbe for å oppnå. Vi er så utrolig takknemlige for at Costume og Envelope1976 setter jentesak så høyt og vil støtte arbeidet vårt for en bedre fremtid for jenter, sier Partapuoli.

Til redaksjonen

Skjerfet kan kjøpes her.

Bilder lastes ned her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Janne Rugland
Foto: Janne Rugland
Last ned bilde

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber for at alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. Vi jobber i mer enn 50 land og driver prosjekter i 55.000 lokalsamfunn verden over. Vi jobber særlig med barns beskyttelse mot vold og overgrep, forhindre barneekteskap, få unge ut i arbeid, og for tenåringsjenter i kriser.

Følg pressemeldinger fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom