Computas

Computas vant skyavtale for forskningsmiljøer i 9 land

Del

De nye avtalene strekker seg over fire år og kan vokse til en verdi på over én milliard kroner. Formålet er å bistå forsknings- og utdanningsmiljøer i å ta i bruk, forenkle og effektivisere arbeidet sitt i skyen.

Potensialet for forskning og utdanning ved å ta i bruk skyteknologi i større grad er enormt.
Potensialet for forskning og utdanning ved å ta i bruk skyteknologi i større grad er enormt.

– Potensialet for forskning og utdanning ved å ta i bruk skyteknologi i større grad er enormt. Dette er en veldig spennende avtale for Computas hvor vi vil kunne levere stor verdi til de som benytter seg av den, sier administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen.

Det er gjennom prosjektet Open Clouds for Research Environments (OCRE) at organisasjonen GÉANT har gjennomført anskaffelsesprosesser for skyavtaler til den europeiske kunnskapssektoren. Sektoren i seg selv dekker mer enn 50 millioner brukere fra tusenvis av forskningsinstitusjoner i 40 europeiske land. Formålet er å tilby forskere i Europa en felles, enkel tilgang til kommersielle skytjenester, uten administrative og byråkratiske prosesser. I 2020 ble en ny, omfattende anbudsrunde igangsatt.

– Konkurransen går ut på at man leverer ett tilbud, per skyplattform, per land. Det er samlet levert ca. 1200 tilbud i 40 land, og 50 leverandører har vunnet til sammen 500 avtaler, sier Trond.

Han meddeler at Computas, som er Google Cloud Premier Partner, leverte tilbud på Googles skyplattform i ni europeiske land: Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Romania, Moldova, Makedonia og Hellas. Og det til stort hell.

– I november fikk vi beskjeden om at vi i hard konkurranse vant anbudene på Google Cloud Platform i alle ni land, forteller Trond.

Økende skybruk i forskningsmiljøet

Rammeavtalene for disse ni landene er blitt inngått mellom Computas og GÉANT og strekker seg ut store deler av 2024. GÉANT er samarbeidsorganisasjonen for nasjonale forskningsnettene i Europa, og det er Uninett i Norge som blir Computas’ kontaktpunkt her til lands. Uninett er kunnskaps-Norges IKT-infrastrukturselskap og tilbyr sine kunder tilgang til rammeavtalene.

– I Norge er det omtrent 25 institusjoner i forskningsmiljøet som i dag benytter seg av rammeavtalen fra OCRE. Trenden er økende, og vi forventer å se langt større skybruk i fremtiden. I tillegg til bedre vilkår, samt enkel og lik tilgang på plattformene, er vi også glad for å tilby komplementær kompetanse via våre samarbeidspartnere som Computas, sier avdelingsdirektør for kundeavdelingen i Uninett, Bjørn Helge Kopperud.

Kan bikke milliarden

Avtalens verdi isolert for Google Cloud i de ni landene Computas vant anbudene er estimert til å ende opp på rundt 1,5 milliarder kroner.

– Samtidig som vi er stolte over å ha vunnet disse rammeavtalene, er vi nok litt mer moderate i våre forventninger. Vi forholder oss til dette som et stort mulighetsrom og ser frem til å bidra med vår kompetanse inn mot forsknings- og utdanningsmiljøene, sier Trond.

I tillegg til skytjenester tilbyr GÉANT også tilgang til et høyhastighets forskningsnettverk som gjør at kunnskapsarbeidere kan jobbe effektivt og samarbeide sømløst på tvers av Europa.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Potensialet for forskning og utdanning ved å ta i bruk skyteknologi i større grad er enormt.
Potensialet for forskning og utdanning ved å ta i bruk skyteknologi i større grad er enormt.
Last ned bilde
Bjørn Helge Kopperud,  avdelingsdirektør for kundeavdelingen i Uninett.
Bjørn Helge Kopperud, avdelingsdirektør for kundeavdelingen i Uninett.
Last ned bilde

Om Computas

Computas
Computas
Akersgata 35
0158 Oslo

21 99 33 20https://www.computas.com

Computas er en norsk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Selskapet leverer verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til både offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, olje og gass. Computas jobber med alt fra apper som redder liv og prisvinnende saksbehandlingsløsninger, til dataanalyse, kunstig intelligens og omfattende, skybaserte innovasjonsprosjekter. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Følg pressemeldinger fra Computas

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Computas

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom