Computas

Computas med omsetning på over en halv milliard

Del

Computas er det eneste nordiske selskapet med spesialisering på Google Cloud. I tillegg er de Microsoft Gold Partner og satser knallhardt på kompetansebygging på skyteknologi. Det å være multicloud-leverandør i den digitale tidsalder lønner seg. Nå har selskapet bikket en halv milliard i omsetning og trapper opp for økt vekst i 2019.

Trond Eilertsen er administrerende direktør i IT-selskapet Computas. Foto: Kimm Saatvedt/Computas
Trond Eilertsen er administrerende direktør i IT-selskapet Computas. Foto: Kimm Saatvedt/Computas

Denne uken la Computas AS frem årsregnskapet for 2018. Den viser en betydelig vekst, lavt gjennomtrekk av ansatte, og store mulighetsrom for videre fremgang i 2019. Omsetningen i selskapet økte til 503,5 millioner kroner, en vekst på 24 prosent fra året før. I tillegg økte resultatet før skatt med 143 prosent sammenlignet med året før, til 39,8 millioner. Årsresultatet endte på 29,7 millioner, opp med 16,8 millioner fra 2017. 

– Denne økningen skyldes langvarig målrettet arbeid hvor vi som selskap har klart å befeste vår posisjon som en partner for digitalisering og innovasjon i både privat og offentlig sektor. De sterke resultatene i 2018 viser at vi har gjort riktige investeringer. I 2019 kommer vi til å fortsette å satse innenfor avansert skybasert teknologi, big data, maskinlæring og kunstig intelligens, sier daglig leder i Computas, Trond Arild Eilertsen. 

Satsning på skyteknologi gjennom strategiske partnerskap har båret frukter i form av nye oppdrag i 2018. Deriblant hos Storebrand, Hafslund, Aker Solutions, Pandion Energy, Brønnøysundregistrene, DNB, Power og Norrøna.

Forventer økt vekst i 2019

Etterspørselen etter selskapets kompetanse og tjenester har økt betydelig gjennom 2018. I 2019 forventer Eilertsen at markedet vil øke ytterligere, både innenfor privat og offentlig sektor.  

– Vi styrker stadig vår posisjon hos kundene som en strategisk digitaliseringspartner. De siste årene har vi vokst kraftig i privat sektor og vist at vi kan, med fremtidsrettet teknologi, være en partner som hjelper våre kunder med innovasjon som bistår med å nå deres forretningsmål, forteller Eilertsen, som også har målet klart for 2019.  

– Vi har startet 2019 med god forutsigbarhet i pågående oppdrag og lav turnover. I tillegg til videre vekst i privatmarkedet, har vi ambisjoner om å vinne flere oppdrag på sky og automatisering i offentlig sektor. Her er etterspørselen kraftig økende, spesielt etter leverandører med multicloud-erfaring. Det er ikke bare gledelig for oss og de offentlige virksomhetene selv, men også for samfunnet som helhet.  

Skal ansette 60 nye konsulenter

Etterspørselen etter Computas’ tjenester er såpass stor at selskapet nå har fokus på å øke sin leveransekapasitet.  

– Vår ambisjon er å ansette 60 nye teknologer i år som i fjor, og vi er i rute med dette arbeidet. I tillegg har vi hatt ekstremt lav turnover den siste tiden, noe som lover svært godt for 2019, avslutter Eilertsen.   

I utgangen av 2018 hadde Computas 272 ansatte. I august i fjor flyttet Computas fra Lysaker til Oslo sentrum, nærmere bestemt Akersgata 35, hvor de nå har masse plass til å vokse videre.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Trond Eilertsen er administrerende direktør i IT-selskapet Computas. Foto: Kimm Saatvedt/Computas
Trond Eilertsen er administrerende direktør i IT-selskapet Computas. Foto: Kimm Saatvedt/Computas
Last ned bilde
Computas har i løpet av 2018 flyttet inn i nytt hovedkontor i Oslo sentrum. Foto: Gaute G. Dahle/Computas
Computas har i løpet av 2018 flyttet inn i nytt hovedkontor i Oslo sentrum. Foto: Gaute G. Dahle/Computas
Last ned bilde

Om Computas

Computas
Computas
Akersgata 35
0158 Oslo

21 99 33 20https://www.computas.com

Computas er en norsk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Selskapet leverer verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til både offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, olje og gass. Computas jobber med alt fra apper som redder liv og prisvinnende saksbehandlingsløsninger, til dataanalyse, kunstig intelligens og omfattende, skybaserte innovasjonsprosjekter. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Følg saker fra Computas

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Computas

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom