Color Line

Color Hotel Skagen fyller 50 år

Del

1,03 millioner nordmenn reiser til Danmark hvert år. Det gjør Danmark til det nest mest besøkte landet for nordmenn, etter Sverige og foran Spania, ifølge de siste tallene fra Statistisk Sentralbyrås reiseundersøkelse. Mange av dem som besøker Danmarks nordligste punkt overnatter på Skagens største og eneste 4-stjerners hotell - Color Hotel Skagen. Hotellet er populært blant danskene, men ca. 40 000 nordmenn overnatter årlig på hotellet som i år fyller 50 år. I anledning jubileet inviteres det til «åpent hotell», konserter og konkurranser.

Foto: Color Line
Foto: Color Line


Hotellets opprinnelse
For 50 år siden bygget Svend Stuhr et boligkvarter som inkluderte Skagens største hotel – Hotel Skagen. Hans visjonære planer om å bygge et nytt feriesenter i Skagen var det imidlertid opprinnelig hans far, Immanuel Stuhr, som hadde lansert. Stuhr var en nordjysk fabrikkeier og argentinsk visekonsul. Han døde imidlertid før byggingen startet, og det ble derfor hans sønn som overtok og fullførte prosjektet. Opprinnelig huset hotellet også Galathea-kroen, som underholdt besøkende med levende musikk hver eneste kveld.

Color Line tar over
I 1996 tok Color Line AS over hotellet og endret navnet til Color Hotel Skagen. Hotellet er i dag Skagens største og eneste fire-stjernes hotell. Til jubileumsåret har store deler av hotellet blitt pusset opp, og hotellet fremstår helhetlig, delikat og moderne.  Å gi gjestene gode opplevelser har vært underliggende i de stadige oppgraderingene av hotellet. 

Skagen
Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser mellom gamle Skagen og sentrum, i et av Danmarks vakreste landskaper. Hotellet er derfor et godt utgangspunkt for å besøke de flotte strendene i området, samt til utendørsaktiviteter som sykling og løping.

Jubileumsåret
Det er planlagt arrangementer gjennom hele året. Programmet åpnet med «åpent hotell» 22. april, og 3. mai er det offisiell markering av jubileet, etterfulgt av jubileumskonserter 4.-5. mai. Konsernsjef Trond Kleivdal, fra Color Lines hovedkontor i Oslo, vil delta i markeringen.

Kontakter

Bilder

Foto: Color Line
Foto: Color Line
Last ned bilde
Foto: Color Line
Foto: Color Line
Last ned bilde
Foto: Color Line
Foto: Color Line
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Color Line

Color Line
Color Line
PB 1422 Vika
0115 Oslo

22 94 44 00http://www.colorline.no

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier med ca. 2 400 årsverk i fire land. Årsomsetningen er vel NOK 5 milliarder. Årlig reiser ca. 3,8 millioner personer til og fra Norge med selskapets skip. Color Line transporterer over 900 000 personbiler og ca. 182 000 fraktenheter. Rederiet har i dag en operasjonell flåte på syv skip, og opererer fire internasjonale fergelinjer mellom sju havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Selskapets visjon er å bli Europas beste rederi innen cruise og transport.

Følg saker fra Color Line

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Color Line på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Color Line

Color Line – Oppstarten av Color Hybrid utsatt til 16. august5.8.2019 15:39:31 CESTPressemelding

Verdens største plug-in hybrid skip MS Color Hybrid ble levert fra Ulstein Verft torsdag 1. august. Skipet ankom Larvik søndag for gjennomføring av testprogram og øvrig klargjøring før skipet skal settes i ordinær drift. Vi opplever at skipet trenger lenger tid til gjennomføring av testprogrammet. Første seiling i ordinær rute blir derfor fredag 16. august kl 1000 fra Sandefjord med retur fra Strømstad kl 1340 i stedet for 9. august som tidligere annonsert.

Color Hybrid kåret til "Ship of the Year" 20194.6.2019 12:55:54 CESTPressemelding

- Color Hybrid baner vei for en ny æra i ro-pax segmentet med tekniske løsninger som går langt i det grønne skiftet, sa juryens leder, redaktør Gustav-Erik Blaalid under prisoverrekkelsen av Ship of the Year på NOR-Shipping. Prisen ble overrakt av statssekretær i Miljøverndepartementet, Sveinung Rotevatn. H.K.H Kronprins Haakon var tilstede under seremonien, som er den 21. i rekken i regi av Skipsrevyen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom