PSA Norge

Citroën C5 Aircross Hybrid: Ladbar SUV til under 400.000

Del

Når Citroën starter salget av hybridversjonen av C5 Aircross, er det til en svært konkurransedyktig startpris på 390.000 kroner eks. levering. Da får du en godt utstyrt SUV med 225 hestekrefter, elektrisk rekkevidde på 50 kilometer og klasseledende komfort.

Allerede fra innsteg er Citroën C5 Aircross hybrid med sitt Progressive Hydraulic Cushions fjæringssystem og utstyr som parkeringssensorer foran og bak, ryggekamera, 8-tommers berøringsskjerm med navigasjon, 18-tommers hjul, aktiv filvarsler og appstyring av varme og lading, en komplett familiebil.

Mange vil nok likevel velge utstyrsnivået Shine, som til 420.000 kroner også inkluderer delskinn, komfortseter med elektrisk 8-veis betjening, LED-hovedlys, adaptiv cruisekontroll, takrails i aluminium og mørke vinduer.

- C5 Aircross Hybrid er en perfekt bil for det norske markedet. Romslig, komfortabel og med en ladbar drivlinje som sørger for at du kan dekke de fleste daglige transportbehov utslippsfritt, samtidig som du har ubegrenset med rekkevidde når du skal på langtur, sier Ole S. Nedenes, merkesjef for Citroën hos Bertel O. Steen.

Opptil 600 liter bagasjerom

Takket være smart plassering av batteriene under de de individuelt justerbare baksetene, beholder C5 Aircross Hybrid sin store fleksibilitet. Det betyr at bagasjeplassen enkelt kan justeres fra 460 til 600 liter, avhengig av posisjonen på baksetet. Det gjør at C5 Aircross er den romsligste hybriden i C-SUV-segmentet.

Progressive Hydraulic Cushions bruker hydraulikk til å absorbere brå ujevnheter i enden av fjæringens arbeidsområde, både når demperen presses sammen og når den strekkes ut. På den måten sørger den for optimal komfort uansett underlag.

C5 Aircross Hybrid kan kjøres elektrisk i over 50 kilometer etter WLTP-normen, i hastigheter opp til 135 kilometer i timen. Takket være funksjonen «ë-Save» kan føreren planlegge reisen. Ved å velge mellom å spare strøm til 10 km, 20 km eller fullt batteri – kan man bestemme når på reisen den utslippsfrie kjøringen skal foregå.

Mye krefter – lavt forbruk
Citroën C5 Aircross Hybrid har en drivlinje som består av en 1,6-liters bensinturbo med 180 hestekrefter koblet til en 8-trinns automatkasse. Denne er koblet med en elektrisk motor på 110 hestekrefter. Til sammen gir dette en systemeffekt på 225 hestekrefter og et moment på 360 newtonmeter.

Batteriet har en kapasitet på 13,2 kilowatt og lades på under to timer via normalladeinntaket på 7,4 kW.

Takket være denne svært effektive drivlinjen, har Citroën C5 Aircross Hybrid et forbruk på 0,18 liter per mil, noe som gir et utslipp på 32 gram CO2 målt med WLTP.

Lading kan selvsagt programmeres og kontrolleres, enten direkte fra bilen, eller i Citroëns egen app.

Elektrisk storsatsing

Elektrifiseringen av Citroën er i gang, og i løpet av året introduseres fire ladbare modeller.

Etter C5 Aircross følger varebilen ë-Jumpy, en elektrisk Spacetourer og en helt ny elektrisk kompaktbil.

Salget av Citroën C5 Aircross Hybrid starter nå, og de første kundene vil få bilene sine rett over sommeren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om PSA Norge

PSA Norge
PSA Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

Følg saker fra PSA Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PSA Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra PSA Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom