Circle K Norge

Circle K og IONITY åpnet Norges første langdistansekorridor med lynlading

Del

Elbilister vil for første gang få muligheten til å kjøre mellom Oslo og Stavanger og kun benytte seg av IONITY’s lynladere på Circle K stasjoner langs strekningen. Det ble markert med et storstilt åpningsarrangement på Circle K E 18 Ringdalskogen tirsdag 9. april.

Med IONITY’s 350 kW ladere på Circle K E18 Ringdalskogen (Larvik), Circle K Kjerlingland (Lillesand) og Circle K Sira (Flekkefjord) er strekningen mellom Oslo og Stavanger klare for å ta imot dagens og fremtidige elbiler.

- Circle K ønsker å være den foretrukne ladedestinasjonen for elbiler. Åpningen av den første langdistansekorridoren sammen med IONITY er et viktig steg for å gjøre det enklere for elbilistene på flere måter. Circle K-stasjonene på denne delen av E18 markerer overgangen til fremtidens energistasjoner, dette er «state-of-the-art» stasjoner som kombinerer et godt ladetilbud med det beste mattilbudet langs veien, sier Hans-Olav Høidahl, Skandinaviasjef for Circle K.

- Vi er strålende fornøyd for å jobbe med Circle K for å utvikle lynlading langs de norske hovedveiene. IONITY er lidenskapelig opptatt av å gjøre e-mobilitet til en realitet og dette er et viktig steg i utviklingen av et pan-Europeisk ladenettverk. Det å ha en partner som Circle K på laget gjør en reel forskjell, sier Marcus Groll, Chief Operating Officer IONITY.

Circle K og IONITY inngikk samarbeid i 2017 og ruller for tiden ut 350 kW ladere som kan lade både dagens og neste generasjons elbiler påen rekke Circle K stasjoner i Europa. Med effektnivåer på opptil 350 kW vil ladetiden kunne reduseres betydelig (avhengig av batterikapasitet).

- På vegne av norske elbilister ønsker vi dette nye tilbudet velkommen. Det vil gjøre det enklere og raskere å legge ut på langkjøring med elbil. Med utsikter til en eksplosiv utvikling i det norske elbilmarkedet er langsom utbygging av hurtigladenettverk den største hindringen for videre vekst, sier Christina Bu, Generalsekretær Elbilforeningen.
Europeisk utrulling.

Circle K har per nå seks stasjoner med IONITY ladere i sitt norske nettverk og fem nye stasjoner vil få ladere fra IONITY innen kort tid. Videre har Circle K ladere fra IONITY på fem stasjoner i Danmark og tre i Sverige. Flere nye ladere vil bli rullet ut i løpet av de nærmeste månedene.

- Vi ser at elbilutviklingen bare fortsetter og vi ønsker å gi kundene våre den beste ladeopplevelsen. IONITY’s mål om å gjøre e-mobilitet til en enklere og bedre opplevelse passer perfekt med Circle K’s ambisjon om gjøre livet enklere for våre kunder enten de vil ha tradisjonelt drivstoff, lade elbilen eller bare ha en god matopplevelse langs veien, sier Hans-Olav Høidahl.

- Innen 2020 planlegger IONITY å bygge ladere på 400 stasjoner langs de største europeiske motorveiene. 60 av disse er planlagt sammen med Circle K som er en viktig partner i en rekke europeiske markeder og vi ser frem til flere åpningsseremonier i fremtiden, avslutter IONITY’s Marcus Groll.

Kontakter

Bilder

Om Circle K Norge

Circle K Norge
Circle K Norge
Schweigaards gate 16
0191 Oslo

https://www.circlek.no/

Circle K Norge er en del av Alimentation Couche-Tard Inc. («Couche-Tard») som er en verdensledende aktør innen drivstoff og detaljhandel med hovedkvarter i Laval, Canada.
Vi var tidligere eid av Statoil ASA, skilt ut som eget selskap på børs i 2010 og kjøpt opp av Alimentation Couche-Tard Inc. (ACT) i 2012. Vi het tidligere Statoil Fuel & Retail Norge AS, men som følge av eierskifte endret vi selskapsnavn til Circle K Norge i april 2016.
Statoil-stasjonene ble merket om til Circle K fra mai 2016 til mai 2017 i forbindelse med at Couche-Tard samler alle sine convenience-virksomheter under det globale merkenavnet Circle K.
Vi har vært i det norske markedet siden 1920 (MIL) og siden det operert under ulike merkenavn; - MIL, BP, Norol, Statoil og nå Circle K. Selskapet har dermed vært med på en reise fra å være bensinstasjoner med bilservice til nå å være energistasjoner for bil og de reisende gjennom også vårt stadig økende tilbud innen convenience.
Circle K Norge driver 469 drivstoffutsalg i Norge hvorav 284 er fullservice bensinstasjoner og butikker. Vi har også en rekke terminaler og depoter som forsyner stasjoner og kunder i hele Norge.
Vår visjon er å bli den foretrukne destinasjonen for servicehandel og drivstoff. Vårt kundeløfte er «Take it Easy» og vår oppgave er å gjør kundens liv litt enklere hver eneste dag.
Ca. 3 000 personer jobber på våre kontorer og stasjoner over hele landet. Servicekontoret for Circle K Norge ligger i Oslo. Circle K er markedsleder og ledende innen vår bransje i Norge.

Følg saker fra Circle K Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Circle K Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Circle K Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom