Circle K Norge

Circle K kåret til bransjens mest bærekraftige merkevare

Del

For femte året på rad har den norske befolkningen kåret Circle K til den beste merkevaren på bærekraft og bransjevinner i den nasjonale undersøkelsen Sustainable Brand Index.

Circle K er kåret til den beste merkevaren på bærekraft og bransjevinner i den nasjonale undersøkelsen Sustainable Brand Index.
Circle K er kåret til den beste merkevaren på bærekraft og bransjevinner i den nasjonale undersøkelsen Sustainable Brand Index.

– Vi er svært stolte over plasseringen som det norske folk har gitt oss. Vår bransje er i en enorm endring innen mobilitet og bærekraft. Prisen er en anerkjennelse av at Circle K vurderes til å ligge helt i front av denne utviklingen, og at folk er opptatt av det vi gjør, sier Kjetil Foyn, ansvarlig for lojalitet og kommunikasjon i Circle K.

Sustainable Brand Index er Europas største uavhengige merkevarestudie med fokus på bærekraft. I Norge kartlegges 254 merkevarer innenfor en rekke bransjer. Circle K står som nummer én i sin bransje, og rangeres som nummer 102 av 254 merkevareselskaper totalt.

Plasseringen gjør også merkevaren rangert høyt mot andre aktører i nærliggende bransjer som kiosker, restauranter og kafeer. 

Bærekraftmål for fremtiden
De siste fem årene har Circle K igangsatt en rekke satsinger som støtter FNs bærekraftsmål, og som møter behovene til fremtidens reisende kunder. 

Selskapet fikk internasjonal anerkjennelse i desember 2020, da Circle K E-18 Bamble vant prisen for «Årets viktigste butikk» fra Global Convenience Store Focus. Den samme stasjonen ble introdusert av samferdselsminister Knut Arild Hareide som verdens mest moderne veiserviceanlegg og døgnhvileplass, da han åpnet stasjonen i juli 2020.

– Vi har flere prosjekter på gang, og har satt oss høye ambisjoner for veien videre. Samtidig som vi har en kraftig satsing på å bygge flere ladestasjoner, har vi også fokus på fornybart flytende drivstoff som sørger for lavere utslipp. Vi jobber bredt med å redusere matsvinn og har reddet 200 000 poser med overskuddsmat gjennom TooGoodToGo, vi har redusert og fjernet plast i engangsartikler og emballasjer, og ikke minst satser vi på sunnere mat og bærekraftig produksjon i samarbeid med våre norske lokale leverandører. Dette er blant noen av satsingene som er viktige for å bidra til at vi leverer på våre felles mål og som vi opplever er viktige for våre kunder, sier Kjetil Foyn. 

Om Sustainable Brand Index
Det gjennomføres mer enn 60 000 intervjuer i Europa hvorav 10 460 i Norge. Intervjuene kartlegger kundenes opplevelse av hvor bærekraftig den enkelte merkevare fremstår. Bærekraftselementer som klimaspørsmål, menneskerettigheter, helse og velvære er en del av kartleggingen. 

Undersøkelsen ble gjennomført i Norge fra november 2020 til februar 2021.

Les mer om undersøkelsen her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Circle K er kåret til den beste merkevaren på bærekraft og bransjevinner i den nasjonale undersøkelsen Sustainable Brand Index.
Circle K er kåret til den beste merkevaren på bærekraft og bransjevinner i den nasjonale undersøkelsen Sustainable Brand Index.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Circle K Norge

Circle K Norge
Circle K Norge
Schweigaards gate 16
0191 Oslo

https://www.circlek.no/

Circle K Norge driver 473 drivstoffutsalg i Norge, 304 av dem er fullservice bensinstasjoner langs veien som tilbyr drivstoff, bilvask, kaffe og mat. Vi er også drivstoffgrossist og har en rekke terminaler og depoter som forsyner stasjoner og kunder i hele Norge. Ca. 3 000 personer jobber på våre kontorer og stasjoner over hele landet.

Circle K Norge er en del av Alimentation Couche-Tard Inc. («Couche-Tard») som er en verdensledende aktør innen drivstoff og detaljhandel med hovedkvarter i Laval, Canada.

Vi het tidligere Statoil Fuel & Retail Norge AS, men endret selskapsnavn til Circle K Norge i april 2016. Statoil-stasjonene i Norge blir merket om til Circle K fra mai 2016 til mai 2017 i forbindelse med at Couche-Tard samler alle sine convenience-virksomheter under det globale merkenavnet Circle K.

Servicekontoret for Circle K Norge ligger i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Circle K Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Circle K Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Circle K Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom