Cinven er enig om endelig realisasjon av Visma

Del

En vellykket realisasjon styrker Cinvens bransjeledende TMT-resultater.

Det  internasjonale private equity selskapet Cinven har i dag solgt sine gjenværende aksjer i Visma til Hg og Canada Pension Plan Investment Board. Transaksjonen fullfører realisasjonen av Visma, etter den delvise realisasjonen til et Hg-ledet konsortium i juni 2017.

Visma er en ledende leverandør av programvarer innenfor regnskaps-, skatt- og lønnstjenester til små og mellomstore bedrifter, forhandlere og lokale myndigheter i Norden, Benelux og de baltiske landene.  Cinvens TMT-team identifiserte Visma som en attraktiv investeringsmulighet, gitt selskapets markedsledende posisjon i Norden, deres leveranser av oppdragskritiske programvarer til en bred kundegruppe og selskapets betydelige vekstpotensial. Etter å ha fulgt Visma siden 2008, bestemte Cinven seg for å investere i selskapet i 2014.

Cinven har siden 2014 jobbet tett med Vismas ledergruppe og andre aksjonærer for å sikre en sterk økonomisk fremgang, med en omsetningsvekst på mer enn 25 % per år, samtidig som selskapet har rendyrket sine skybaserte løsninger. Dette har gitt en god avkastning for Cinven.

Nøkkelprestasjoner under Cinvens eierskap inkluderer blant annet:

  • Gjennomført en vellykket ”bolt-on”-oppkjøpsstrategi med mer enn 80 oppkjøp gjennomført i Norden, Benelux og de baltiske landene;
  • Levert på sterke underliggende vekstmuligheter i Vismas markeds- og infrastrukturløsninger for å utnytte kryss- og oppsalgsmuligheter i den omfattende produktporteføljen;
  • Fremskynde omstillingen av selskapet fra tradisjonelle programvareløsninger lokalt installert til skybaserte løsninger, som representerer mer enn 40 prosent av dagens virksomhet (mot 10 prosent ved anskaffelsen); og
  • Forsterket Visma gjennom salg av divisjoner utenfor kjerneoppgavene, blant annet Vismas BPO-virksomhet.

- Øystein og hans fremragende team skaper det beste økonomiske og regnskapsfokuserte selskapet i Nord-Europa. Vi er stolte over å ha vært en del av fremgangen selskapet har hatt de siste fem årene, og at vi har støttet mer enn 80 oppkjøp. Samtidig har vi fått investert i en spennende ekspansjon i både regionene de operer og i produktporteføljen, sier Chris Good, partner i Cinven.

- Det har vært flott å jobbe med Cinven. Cinven har vist en utmerket forståelse for vår virksomhet og marked, og har hjulpet oss med å omforme organisasjonen vår for betydelig vekst. Virksomheten er nå blitt omformet til en ledene programvarebedrift i Europa, og vi har en sterk posisjon i dag. Dette kommer hovedsakelig som et resultat av støtten fra Cinven og våre andre investorer, sier Øystein Moen, konsernsjef i Visma.

Den vellykkede realisasjonen av Visma forsterker Cinvens ledende TMT-resultater, med nylige realisasjoner, inkludert Ufinet Group, HEG og Numericable. Samtidig fortsetter Cinvens TMT-team aktivt å investere i sektoren med nylige oppkjøp, inkludert RTB House, One.com, Ufinet International og Allegro.

Transaksjonen er forventet å skje i andre kvartal i 2019. 

Kontakter

Eirik Schrøder
Kommunikasjonsrådgiver
eirik.schroder@mslgroup.com

Om Cinven

CinvenFølg saker fra Cinven

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Cinven på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.