Fineart

Christian Houge, “Residence of Impermanence”, Galleri Fineart 7/3 – 24/3-19

Del

Christian Houges siste kunstprosjekt handler om å hylle naturen og livet mer enn det handler om døden. 7. mars åpner den anerkjente fotokunstneren dørene for sin andre separatutstilling i Galleri Fineart. Christian Houge har arbeidet med serien Residence of Impermanence i bortimot et tiår. Ideen til prosjektet fikk han i 2008 da han så det utbrente interiøret og de forkullede dyrerestene etter en brann i en eksklusiv butikk som formidler utstoppede dyr i Paris. Houge ble umiddelbart tiltrukket av symbolikken i møte mellom menneske og natur.

Foto: Christian Houge
Foto: Christian Houge

Christian Houge har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet med å utforske relasjonen, og konflikten, mellom natur og kultur.    Gjennom sine konseptuelle visjoner, våger han å stille viktige spørsmål og han tar i bruk voldsomme virkemidler for nå dem.  

Kunst på sitt beste handler å berøre og vekke følelser hos betrakteren. «Residence of Impermanence" gjør akkurat det ved å invitere deg inn, og ikke slippe deg ut før du har vært gjennom hele spekteret av følelser.  

Houge har i en årrekke samlet utstoppede dyr med det formål å bruke dem i dette kunstprosjektet.  Ved å uttrykke seg gjennom fotografi, film og installasjoner åpner han for dialog - og en estetisk opplevelse av dimensjoner. For dette prosjektet er både viktig og utrolig vakkert.  

Gjennom ulike brenneprosesser gir Houge nytt liv til dyrene før de slippes fri.  

Som betrakter bli du ikke bare invitert inn i et møte med kunstnerens relasjon til dyrene, men til en speiling og et møte med deg selv.  

Utstillingen inneholder et bredt utvalg fotografier av eksotiske så vel som domestiserte dyr. I tillegg stilles det ut ulike elementer som skulpturelle objekter og tapeter fra performativ handling. Det vil bli vist film og lansert bok under utstillingen.    

På hvilken måte kan kunst påvirke vår relasjon til natur og miljø? Og hvilke spørsmål må vi stille oss selv for å komme videre i vår utvikling?  

Christian Houge ønsker å skape dialog i en tid hvor vi blir mer og mer distansert og frakoblet i møte de store spørsmålene og oss selv.  

 

 Kunstneren har gjennom sine tyve år som fotograf med fokus på Environmental Art, hatt flere separatutstillinger i New York, London, Paris og Beijing. Hans serie "Arctic Technology" ble solgt på Sotheby's  i London og hans arbeider har blitt nominert til bærekraftighetsprisen Prix Pictet to ganger. Han har gjort flere store offentlige utsmykninger og er en del av viktige samlinger som Haugar Kunstmuseum, Nevada Museum of Art, Three Shadows Museum i Beijing, Robert Johnson Museum og Equinors kunstsamling.  

Utstillingen åpnes av Finn Skårderud.  

Christian Houge er tilgjengelig for intervju.

Nøkkelord

Kontakter

Rolf Stavnem
Adm. Dir,
Tlf :920 85 907

Tonje Buer
Kurator/Galleriansvarlig
Tlf: 936 76 798

Bilder

Foto: Christian Houge
Foto: Christian Houge
Last ned bilde
Foto: Christian Houge
Foto: Christian Houge
Last ned bilde
Foto: Christian Houge
Foto: Christian Houge
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Stolte og begeistret presentere Galleri Fineart utstillingen "Save Me." Torsdag 8. november fylles galleriet med helter og skurker fra Eivind Blakers tegneserieverden.5.11.2018 13:19:36 CETPressemelding

Eivind Blaker er sterkt influert av amerikansk kultur fra han som barn ble sugd inn i en tegnet verden av helter og antihelter via tv, film og tegneserier fra bladkiosken hjemme på Stathelle. Da som nå, var han mest opptatt av det visuelle og han har alltid ønsket å forsterke uttrykket og gi det tegnede mediet enda mer liv!

Ektepar jubilerer og debuterer: Vil la kunsten vise vei i miljøspørsmålet9.10.2018 11:05:43 CESTPressemelding

Kunstneren Gunilla Holm Platou og ektemannen Eivind Stoud Platou deler et brennende engasjement for miljøet, og bruker verdens miljøutfordringer som katalysator for kunsten. Håpet er at kunsten kan inspirere flere til å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Torsdag 11. oktober åpner den felles utstillingen «KURIOSA», som markerer Gunillas 15 år som kunstner, og ektemannens debut som kunstner hos Galleri Fineart på Tjuvholmen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom