Q-Meieriene

Christian fikk Q til å endre Skyr®-begeret

Del

Ser du forskjellen? Christian utfordret Q-Meieriene til å gjøre Skyr®-emballasjen mer klimasmart. Nå endres det velkjente Skyr®-designet.

De nye Skyr® 160g begrene
De nye Skyr® 160g begrene

I fjor høst kjøpte Christian Andersson et brett med Skyr® på sin nærbutikk. Like etter kastet han seg over tastaturet for å dele sine idéer til forbedringer. Den engasjerte forbrukeren fra Moelv skrev en hel liste over løsninger som kunne gjøre Skyr®-begeret mer klimasmart. Ganske nøyaktig et år senere er resultatet i butikk.

Etter innspill fra Christian skal et lavere lokk, en bredere bunn, og et beger laget av gjenvinnbar plast gjøre seksten millioner Skyr®-begre mer klimasmart. 

-  Jeg er klar over at det høye lokket er litt av identiteten til Skyr®, men jeg hadde et håp om at man kunne se bort fra dette og heller tenke på miljøbelastningen et slikt design har. Det tar opp mye unødvendig plass i transport, sier han.

Sparer 23 lastebiler i året
Q-sjef, Bent Myrdahl, forteller at de stadig møter høyere forbrukerkrav til klimasmarte produkter.

- All produksjon har en påvirkning på miljøet, og vi ønsker at den skal være så lav som mulig. Nå får vi plass til enda flere produkter per leveranse. Justeringen på Skyr®-emballasjen sparer oss fra å frakte 23 lastebiler med plast i året, sier Myrdahl.

Q-sjefen forteller at de får mange henvendelser som går på emballasje, og spesielt på Skyr®-lokket.

-  Skyr®-fansen er miljøbevisste, og vi har fått tydelige tilbakemeldinger på at dette er endringer de ønsker hjertelig velkommen. Vi håper at dette gjør det enda enklere for forbruker å ta gode og miljøvennlige valg i butikk, sier han.


Fikk Q Innovasjonspris 
Da Q-sjefen møtte Christian i Brumunddal fikk han se noen av de første begrene på markedet. Den ydmyke forbrukeren trodde han skulle få noen vareprøver, i stedet ventet en overraskelse. Hanfikk nemlig Q Innovasjonspris for sine helt ærlige tilbakemeldinger og idéer.

-  Jeg er strålende fornøyd med resultatet. Før jeg tok kontakt hadde jeg en forventing om at Q-Meieriene alltid er på ballen når det gjelder forbedringer. Det stemte heldigvis, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle få en Innovasjonspris for mine forslag, sier en overrasket prisvinner.

 

Nøkkelord

Bilder

De nye Skyr® 160g begrene
De nye Skyr® 160g begrene
Last ned bilde
Christian Andersson mottok Q Innovasjonspris
Christian Andersson mottok Q Innovasjonspris
Last ned bilde

Om Q-Meieriene

Q-Meieriene
Q-Meieriene
Sandbrekkveien
5224 Nesttun

+47 55 10 00 00http://www.q-meieriene.no

Om Skyr®

Skyr® er fløyelsmyk original islandsk yoghurt som er laget etter islandsk oppskrift og fremstillingsmåte, på fersk norsk melk. Skyr® har en unik fyldig konsistens med et høyere proteininnhold enn vanlig yoghurt. Skyr® har en frisk smak av ekte frukt og bær, og leveres i mange ulike smaksvarianter med ulik søtning og størrelser. Skyr® er naturlig proteinrik, fettfri og laktoseredusert.

Følg pressemeldinger fra Q-Meieriene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom